Лідер Ірану пригрозив Саудівській Аравії "священною помстою"
Категорія
Світ
Дата публікації

Лідер Ірану пригрозив Саудівській Аравії "священною помстою"

Лідер Ірану пригрозив Саудівській Аравії "священною помстою"

Верховний лідер Ірану Аятолла Хомейні засудив страту опозиційного політика і шиїтського проповідника шейха Німра аль-Німра і пригрозив Саудівській Аравії "священною помстою", передає Українська правда з посиланням на Associated Press.
Хомейні сказав, що страчений шейх "не закликав людей до збройного повстання і не влаштовував таємних змов. Єдине що він робив, це громадська критика". У впливовій Революційній гвардії Ірану назвали страту аль-Німра "середньовічним актом варварства", який може призвести до падіння монархії в країні. Президент Ірану засудив страту шейха, але він також засудив і напад на посольство Саудівської Аравії.
Саудівська Аравія у зв'язку з атакою демонстрантів на саудівське посольство в Тегерані заявила про термінову евакуацію своєї дипмісії з Ірану і оголосила про розірвання дипломатичних відносин з цією країною. Іранські громадяни напали на посольство через те, що саудівська влада перед тим стратила 47 обвинувачених у тероризмі. Один зі страчених - шейх Німр аль-Німр, саудівський опозиційний політик і шиїтський проповідник, релігійна кар'єра якого тісно пов'язана з Тегераном.
У Саудівській Аравії заявили, що своєю реакцією на страту аль-Німра Іран показує своє "справжнє обличчя" в підтримці тероризму ".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?