Лідери ЄС погодили створення Фонду солідарності для відбудови України
Категорія
Політика
Дата публікації

Лідери ЄС погодили створення Фонду солідарності для відбудови України

Лідери ЄС погодили створення Фонду солідарності для відбудови України
Джерело:  online.ua

25 березня за підсумками саміту в Брюсселі лідери країн Європейського союзу погодили створення Трастового фонду солідарності з Україною.

Джерело: ЄП

Євросоюз створить фонд для відбудови України

Європейська рада погоджується створити Трастовий фонд солідарності в Україні та запрошує до участі своїх міжнародних партнерів та закликає розпочати підготовку без зволікань. Вона закликає Комісію продовжувати надавати технічну допомогу, щоб допомогти Україні здійснити необхідні реформи, - зазначено у документі.

Європейська рада закликає організувати міжнародну конференцію для збору фінансування в рамках Трастового фонду солідарності України.

Пам’ятаючи про руйнування та величезні втрати, завдані Україні внаслідок російської військової агресії, Європейський Союз зобов’язаний надати підтримку українському уряду для його невідкладних потреб і, як тільки російський наступ послабиться, для відбудови демократичної України, - йдеться в ухваленому документі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?