Лідери ЄС ухвалили шокуюче рішення щодо Криму та РФ - важливі дані
Категорія
Політика
Дата публікації

Лідери ЄС ухвалили шокуюче рішення щодо Криму та РФ - важливі дані

Джерело:  Radio Free Europe

Журналістам вдалося дізнатися, що влада Європейського Союзу, а саме деякі держави-члени блоку, мають намір порушити керівні принципи блоку щодо контактів з де-факто владою анексованого Криму - з'явилася інформація, що вони хочуть взяти участь в підтримуваній російською владою відеоконференції по ситуації в регіоні. Зазначається, що двоє дипломатів з країн-членів ЄС зізналися, що представники різних рівнів з 19 країн-членів ЄС, а також делегації Євросоюзу при ООН планують взяти участь в конференції 21 травня. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Окрім того, стало відомо про конференцію, підготовлену постійним представництвом РФ при ООН, в якій вітаються всі "розташовані в Нью-Йорку представники держав-членів ООН" на відеоконференції за "формулою Аррії", присвяченій ситуації в Криму. У документі згадується про участь людей "на рівні постійних представників, заступників постійних представників та експертів, а також преса".

Варто звернути увагу на те, що у рамках відповіді на окупацію Криму ЄС ще давно озвучив суворі керівні принципи для всіх своїх дипломатів, а також дипломатів своїх держав-членів, наголосивши, що не дозволяється "присутність або участь будь-якого рівня в будь-якому заході, метою якого є визнання статусу Криму/Севастополя і фактичної анексії". Однак, як бачимо, ці правила почали ігноруватися членами ЄС.

"У концептуальній записці до заходу стверджується, що "для того, щоб учасники мали вичерпну інформацію, зустріч за "формулою Аррії" дасть можливість почути і дізнатися реальну картину ситуації на місцях від тих, хто в даний час проживає в Криму, будучи одночасно представниками різних національних груп жителів півострова", - розповідає видання.

Варто зазначити, що на зустрічі буде також представник ЄС, а також постійний представник Німеччини. Бельгія і Франція також дали зрозуміти, що будуть присутні, хоча не було ясно, на якому рівні. Наразі влада ЄС дане неоднозначне рішення не коментує.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що представництво Євросоюзу в Україні озвучило офіційній Москві нову жорстку вимогу — ЄС закликає припинити порушення прав людини в окупованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?