Лідери ЄС збираються на екстрений саміт: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Лідери ЄС збираються на екстрений саміт: що сталося

Лідери ЄС збираються на екстрений саміт: що сталося
Джерело:  online.ua

Президент Європейської ради Дональд Туск прийняв рішення скликати позачергову зустріч лідерів ЄС для обговорення Brexit після того, як уряд Великої Британії відклав внесення угоди для голосування у парламенті, передає ONLINE.UA з посиланням на Twitter політика.

"Ми не будемо переглядати угоду, в тому числі і захисну угоду (щодо кордону Ірландії, - ред.), але ми готові обговорити, як полегшити ратифікацію у Великій Британії. Час спливає, тому ми також обговоримо нашу готовність до сценарію без угоди", - написав Туск.

Варто зазначити, що на 13-14 грудня у Брюсселі був запланований саміт ЄС, але на ньому не збиралися розглядати питання щодо Brexit. Очікувалося, що лідери зберуться вже після того, як парламент Британії затвердить угоду з ЄC.

Нагадаємо, прем'єр-міністерка Великої Британії Тереза Мей відклала голосування у британському парламенті щодо угоди з ЄС про Brexit, яке було заплановане на 11 грудня.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше перша міністерка Шотландії Нікола Стерджен звинуватила уряд Британії у "жалюгідному боягузтві" через відтермінування ключового голосування в парламенті щодо угоди про Brexit.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?