Лідерів ЄС скликають на екстрену конференцію - у чому річ
Категорія
Політика
Дата публікації

Лідерів ЄС скликають на екстрену конференцію - у чому річ

Лідерів ЄС скликають на екстрену конференцію - у чому річ
Джерело:  online.ua

Ситуація в Білорусі почала стрімко загострюватися - саме тому влада Європейського Союзу вирішила більше на гаяти часу та діяти рішуче. 17 серпня офіційно стало відомо, що глава Європейської ради Шарль Мішель вирішив скликати позачергову відеоконференцію лідерів держав ЄС для обговорення ситуації в Білорусі. Цю інформацію вже підтвердив речник президента Євроради Баренд Лейтс. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Слідкуючи за подіями в Білорусі, голова Європейської Ради Шарль Мішель вирішив скликати позачергову відеоконференцію членів Європейської ради цієї середи о 12:00", - повідомив Лейтс в соціальних мережах.

За його словами, більше деталей про рішення буде відомо згодом. Сам Шарль Мішель звернув увагу міжнародної спільноти на те, що "білоруси мають право вирішувати своє майбутнє і вільно обирати свого лідера", а "насильство над протестувальниками неприйнятне і його не можна допускати".

Як відомо, члени Європейського Союзу минулого тижня погодилися не вважати чинними "результати" президентських виборів у Білорусі. Окрім того, очільникики МЗС блоку домовилися про підготовку санкційного рішення щодо Білорусі, а Єврокомісія підготує пропозицію для вирішення кризи в країні.

Держави ЄС також пропонували своє посередництво для деескалації кризи, але Лукашенко відмовився. 17 серпня Лукашенко заявив, що повторних виборів у Білорусі не буде. На переконання президента, нове голосування призведе до "знищення" країни.

"Ніколи ви від мене не дочекаєтеся, щоб я під тиском щось зробив. Їх не буде. Тому що не буде ні МЗКТ, ні МАЗа, ні БелАЗ, за півроку ми знищимо все", — поскаржився білоруський лідер.

Цього ж дня Олександр Лукашенко неочікувано заявив, що готовий перерозподіляти владні повноваження в країні, однак винятково через конституційний процес, а не через вуличні акції. На його думку, якщо ситуація і далі буде загострюватися, то можна очікувати "біди".

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно стало відомо, що уряд Білорусі пішов у відставку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?