Ліга чемпіонів: ЗМІ порахували, скільки мільйонів втратило "Динамо" внаслідок поразки
Категорія
Спорт
Дата публікації

Ліга чемпіонів: ЗМІ порахували, скільки мільйонів втратило "Динамо" внаслідок поразки

Ліга чемпіонів: ЗМІ порахували, скільки мільйонів втратило "Динамо" внаслідок поразки
Джерело:  Сьогодні

Київський ФК "Динамо" не пройшов до плей-офф Ліги чемпіонів, що спричинило втрату можливих премій від керівництва УЄФА. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Сегодня".

За інформацією журналістів, команда не змогла отримати близько 24 мільйонів євро. Зокрема, кожен клуб отримує 15,25 мільйона за потрапляння до групового раунду турніру. Киянам дістануться лише 2,62 мільйона за лігу Європи.

Також відомо, що кожна перемога у Лізі чемпіонів приносить 2,7 мільйона, а нічия - 900 тисяч євро. Аналогічні винагороди у ЛЄ менші - 579 та 190 тисяч відповідно.

Потрапляння до 1/8 фіналу ЛЧ забезпечить ще 9,5 мільйону, 1/4 - 10,5 мільйону. Ліга Європи: 500 тисяч за 1/16, 1,1 мільйона за 1/8 та 1,5 мільйони за 1/4 фіналу.

Слід зазначити, "Динамо" не завойовувало собі місце у єврокубках далі 1/4 протягом останнього десятиріччя. Видання склало винагороду за останні сезони, коли кияни виходили до групового раунду ЛЧ та ЛЄ. У першому турнірі футболісти здобули 4,5 мільйону за перемогу та 2 нічиїх, а у другому - 3 перемоги, 2 нічиїх, 1/16 та 1/8 фіналу та бонуси 4,69 мільйона.

Уточнюється, що у межах Ліги чемпіонів такий результат є тільки початком, а у Лізі Європи - майже не тотальним успіхом.

Керівництво УЄФА почало виплачувати клубам преміальні за рейтинг протягом останніх 10 років. У ЛЧ кожна позиція з 32 команд коштує 1,108 мільйону, а у ЛЄ 71 430 євро на кожну позицію з 48. У першому єврокубку "Динамо" стоїть на 21-му місці з 13,3 мільйона та на 6-му в іншому з 3,07 мільйони.

Так звані телевізійні гроші, що розподіляє УЄФА після завершення відповідного сезону, також пораховані. За оцінкою попередніх періодів, сума могла б сягати 2 мільйонів євро.

Відзначається, що втрати де-факто є більшими, ніж 24,6 мільйона. це пов'язане з відсутністю росту ціни на гравців, більш скромні ціни на квитки. Загалом втрати "Динамо" за час роботи тренера Олександра Хацкевича оцінюють у 70 мільйонів.

Як повідомляв ONLINE.UA, білоруський фахівець Хацкевич втратив посаду у "Динамо" після провалу з Лігою чемпіонів. Нещодавно його підлеглі відіграли у нічию з бельгійським "Брюгге" та не потрапили у плей-офф.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?