Лікування коронавірусу - у МОЗ виступили з важливим попередженням
Категорія
Україна
Дата публікації

Лікування коронавірусу - у МОЗ виступили з важливим попередженням

Лікування коронавірусу - у МОЗ виступили з важливим попередженням
Джерело:  online.ua

Українська влада певним чином змінила протокол лікування коронавірусу COVID-19. В офіційному порядку з'явилися нові препарати. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

За його словами, йдеться про додавання у перелік дексаметазону, розширення правил використання ремдесивіру, а також зміни у правилах лікування за допомогою гідроксихлорохіну.

Водночас кілька інших препаратів прибрали з протоколу. Це — лопінавір та ритонавір.

Степанов зауважив, дексаметазон також можна використовувати, однак для цього гормонального препарату необхідні чіткі умови.

"Він застосовується винятково у киснево-залежних станах, коли у людини вже розвинулася дихальна недостатність. І тільки в умовах госпіталізації, під наглядом лікаря його можна використовувати", – пояснив міністр.

Він додав, українцям не слід вживати дексаметазон під час амбулаторного лікування. Без нагляду лікаря це може призвести до шкоди організму.

Гідроксихлорохін наразі можна використовувати для лікування випадків COVID-19 середньої тяжкості. Це необхідно робити виключно у стаціонарі через подібні ефекти препарату.

"Всі ці зміни вносяться насамперед на основі досвіду наших лікарів і закордонних колег, з якими ми постійно спілкуємося і прослідковуємо застосування тих чи інших лікарських засобів", – резюмував Степанов.

Нагадаємо, станом на ранок 26 липня в Україні підтвердили 64 849 випадків коронавірусу. За попередню добу - 920 нових.

Як повідомляв ONLINE.UA, 25 липня український уряд нарешті опублікував постанову від 22 липня про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території зі значним поширенням COVID-19.

Українцям варто звернути увагу на те, що залежно від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях регіону встановлюється "зелений", "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епідемічної небезпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?