Лісові пожежі в Канаді знищили півтори тисячі будинків: опубліковано відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Лісові пожежі в Канаді знищили півтори тисячі будинків: опубліковано відео

Лісові пожежі в Канаді знищили півтори тисячі будинків: опубліковано відео
Джерело:  Euronews

У суботу, 7 травня, посилилися  пожежі, які весь тиждень вирують на південному заході Канади.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Euronews.


У процесі гасіння пожеж беруть участь 1,1 тис пожежників, активно застосовується авіація, але через сильний вітер і спекотну суху погоду площа територій, які обгорнула стихія, перевищила 100 тис га, і найближчим часом може збільшитися ще вдвічі.


Відомо, що найбільше від пожеж постраждала провінція Альберта. У місті Форт-Макмюррей у вогні згоріло понад 1,6 тис будинків, які були змушені покинути десятки тисяч чоловік. Члени Міжнародного Комітету Червоного Хреста розміщують постраждалих в спортивних залах і школах, а також забезпечують предметами першої необхідності.


Згідно з попередньою оцінкою експертів, збиток від пожеж вже майже $8 млрд, але уряд Канади обіцяє виплатити компенсації за заподіяні пожежами збитки.



Як повідомляв ONLINE.UA, в районі міста Форт-Макмюррей лісові пожежі охопили район покладів бітумінозних пісків, з яких видобувають нафту.


Також  5 травня з'явилася інформація про пожежу в окупованому Донецьку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?