Літак Лукашенка вилетів у бік Росії, однак потім сталося непередбачуване
Категорія
Політика
Дата публікації

Літак Лукашенка вилетів у бік Росії, однак потім сталося непередбачуване

Літак Лукашенка вилетів у бік Росії, однак потім сталося непередбачуване
Джерело:  online.ua

У середу, 19 серпня, офіційно стало відомо про те, що літак президента білоруського лідера Олександра Лукашенка вилетів з Мінська на схід - у бік Росії. Однак невдовзі після вильоту повітряне судно розвернулося й повернулося в столицю. У східному напрямку один з двох президентських бортів вилетів об 11 годині 19 серпня. Про це інформує TUT.BY з посиланням на сервіс стеження за літаками Radarbox, передає ONLINE.UA.

"Курс на схід літак зберігав нетривалий час, долетівши до Круглого Могильовської області. Тоді він виконав розворот і повернув в аеропорт Мінська. Що цікаво, він не сів в аеропорту, а вирушив далі на захід. Тоді він пролетів над Смолевичами й знову повернувся в аеропорт столиці", - йдеться в повідомленні.

В TUT.BY припускають, що це міг бути просто контрольний обліт для екіпажу літака. Варто звернути увагу на те, що так зазвичай роблять, коли екіпаж давно не виконував польотів або ж в екіпаж набирають нових членів. Востаннє цей літак здійснював політ ще 30 липня, тобто майже 3 тижні тому. Окрім того, такі польоти виконуються для виконання регламенту компанії-виробника літака. Це трапляється доволі регулярно.

Що цікаво, 18 серпня російські медіа повідомили неочікувану новину — стало відомо, що у Мінську приземлився літак, яким ймовірно користується директор ФСБ РФ Олександр Бортніков. Журналісти звертають увагу на те, що літак Ту-214ВПУ спеціального льотного загону "Росія" прибув увечері 18 серпня з Москви до Мінська. Команда очільника Кремля Володимира Путіна поки цю інформацію не коментує.

Як повідомляв ONLINE.UA, 19 серпня Олександр Лукашенко дав 7 доручень силовикам і іншим відомствам для "стабілізації ситуації в країні". Згідно з останніми даними, Міністерству оборони Лукашенко доручив звернути особливу увагу на пересування військ НАТО на територію Польщі і Литви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?