Літак Путіна отримав пошкодження: у Кремлі "заспокоїли"
Категорія
Світ
Дата публікації

Літак Путіна отримав пошкодження: у Кремлі "заспокоїли"

Літак Путіна отримав пошкодження: у Кремлі "заспокоїли"
Джерело:  online.ua

Стало відомо про пошкодження і необхідність ремонту літака Іл-96-300, на якому пересувається президент Росії Володимир Путін.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Лента.ру
Як заявив прес-секретар Путіна, йдеться про технічне обслуговування літака.
«Ви знаєте, що літаки, які використовує спеціальний льотний загін "Росія", якими користується глава держави, природно, вони підлягають особливому контролю, де завищені вимоги щодо резервування, щодо перевірок та так далі. Ось всі ці процедури виконуються», - сказав Пєсков.
Читайте також: Скандальний журнал жорстко висміяв Путіна і загибель Ту-154: опубліковані фото
Пєсков також запевнив, що ремонт повітряного судна не вплине на графік російського президента, оскільки є резервний борт.
У той же час, за інформацією російських «Известий», президентський Іл-96 все ж пошкоджений: у літака є вм'ятини на обшивці шостої секції передкрилка лівої площини крила, а також пошкодження на обшивці носка кінцевого обтічника в правій частині стабілізатора.
При цьому в інформації про тендер на сайті держзакупівель Росії заявлено виконання робіт з усунення останньої зазначеної несправності на літаку Іл-96-300 під номером 96021. Максимальна ціна контракту - 277,2 тисячі рублів.
В Управлінні справами президента РФ відмовилися від коментарів з приводу обставин інциденту, в результаті якого літак отримав пошкодження. Там відзначили, що подібні події бувають в практиці і приватних, і державних авіаперевізників.
Відзначимо, в листопаді 2016 року Іл-96, на якому летіли в Перу на саміт АТЕС журналісти і члени російської делегації, зламався в Лісабоні, де здійснювалася його дозаправка.
Як повідомляв ONLINE.UA, після катастрофи літака Ту-154 Міноборони РФ, що впав у води Чорного моря, в результаті чого загинули 92 людини, в тому числі військові, артисти і журналісти, які летіли в Сирію вітати співробітників російської бази Хмеймім з Новим роком, в РФ з'явилися голоси про необхідність імпічменту Путінна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?