Літературний Кураж Базар: фестиваль для книгоманів та книголюбів пройшов у Києві
Категорія
Культура
Дата публікації

Літературний Кураж Базар: фестиваль для книгоманів та книголюбів пройшов у Києві

Літературний Кураж Базар: фестиваль для книгоманів та книголюбів пройшов у Києві
Джерело:  online.ua

У Києві 7-8 вересня на території ВДНГ відбулася яскрава подія, створена для усіх книгоманів, книголюбів і книгофілів столиці – Літературний Кураж Базар.

Організатори фестивалю створили дуже щирий та приємний простір для того, щоб не лише купувати книги, а й читати, роздивлятись, обмінюватись думками та обговорювати прочитане. Атмосфера Куражу, як завжди, майже сімейна, усі дуже ввічливі та посміхаються один одному. Така собі країна добра та радості на теренах оновленого виставкового комплексу радянських часів. Іноді на Куражі здається, що ти не в Україні, а десь в Європі. Примітно, що абсолютно всі локації та приміщення оснащено таким чином, що вони зручні для відвідування незалежно від фізичних можливостей та віку гостей.

Увагу нашої редакції привернула презентація книги «Чоловіки про фемінізм», видана за ініціативи руху солідарності HeForShe в Україні від UN Women, у якій взяли участь Майкл Щур, Ярослава Кравченко, Андрій Баштовий та Микола Ябченко. Спікери заохочували відвідувачів фестивалю долучитися до руху за ґендерну рівність та розповідали, як книжка змінила їхнє розуміння фемінізму.

«Завдання цієї книжки – це пояснити, що фемінізм, в першу чергу, це свобода вибору і це повага до іншої людини, незалежно від того, якої вона статі», - адвокатка руху HeForShe в Україні Ярослава Кравченко.

«Я завжди вважав себе поборником за рівноправ’я і досить просунутим у цих питаннях. Але після прочитання книжки «Чоловіки про фемінізм» я чіткіше побачив, як система виховання та соціум впливає на дівчат – вони виростають, звиклими до нерівноправності у свій бік. Оскільки в мене донька, то мене це зачіпає ще й особисто: мені б хотілось, щоб вона могла вибирати, ким вона хоче бути і отримувати за це справедливу винагороду відповідно до своїх здібностей, без прив’язки до її статі», - поділився адвокат руху #HeForShe в Україні Майкл Щур (Роман Вінтонів).

«Чоловіки повинні говорити з чоловіками, і почати з того, аби не толерувати сексизм у своєму середовищі і не підтримувати стереотипи. Адже погані речі трапляються, коли хороші люди просто залишаються байдужими», - додав Микола Ябченко, експерт з ґендерної політики та спеціаліст з комунікацій Український Жіночий Фонд.

Якщо ви раптом не потрапили на цей яскравий фестиваль, то не засмучуйтесь, оскільки вже наприкінці наступного місяця, 26-27 жовтня, відбудеться Happy Scary Birthday Кураж Базар – це можливість не лише страшенно круто відсвяткувати Хелловін 2019, а й привітати Кураж Базар із днем народження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?