Литва обрала нового президента: як він ставиться до України та РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Литва обрала нового президента: як він ставиться до України та РФ

Литва обрала нового президента: як він ставиться до України та РФ
Джерело:  online.ua

Новим президентом Литви став незалежний кандидат, економіст Гітанас Науседа. Його підтримали 68,4 відсотка виборців. Його головна суперниця, екс-міністерка фінансів країни Інгріда Шимоніте набрала 30,3 відсотка голосів. Варто зазначити, що підрахунок голосів ще триває, однак результати суттєво не зміняться, передає ONLINE.UA з посиланням на Delfi.

Новий лідер Литви вже встиг озвучити свою позицію щодо Росії та України.

Науседа наголосив, що риторику його країни щодо Росії варто змінити, однак про будь-які серйозні кроки не йтиметься, доки не зміниться перебіг подій в Україні.

"Я б хотів бути дипломатичним і використовувати лексикон, який міг би бути дещо іншим, порівняно з лексиконом, який використовувався раніше", – зазначив він.

Водночас, Науседа підкреслив, що вважає дії Росії щодо України агресією проти іншої держави. Він зауважив, що стосунки з РФ не зміняться доки "ситуація в Україні буде схожа на нинішню".

Як повідомляв  ONLINE.UA, новий президент України Володимир  Зеленський заявив, що головне завдання  його як глави держави та усієї країни – це припинення війни на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?