Литва оголосила нев'їзними 46 чоловік зі «списку Савченко»
Категорія
Світ
Дата публікації

Литва оголосила нев'їзними 46 чоловік зі «списку Савченко»

Литва оголосила нев'їзними 46 чоловік зі «списку Савченко»
Джерело:  Delfi

Литва заборонила в'їзд на свою територію особам, пов'язаним із вироком українській льотчиці народному депутату Надії Савченко, а також режисеру Олегу Сєнцову і правозахиснику Олександру Кольченко.

Про це заявив голова МЗС Литви Лінас Лінкявічюс, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Delfi.

"Конкретно мова йде про російських суддів, прокурорів, які напряму брали участь у справі цих людей. На даний момент виділені 46 людей, яким заборонений в'їзд на територію Литви", – сказав міністр, додавши, що цей перелік буде поповнюватись.

За його словами, Литва не визнає цих вироків і називає процеси над українцями фальсифікованими.

«Ці особи, які напряму пов'язані — судді, прокурори, деякі інші діячи цих самозваних республік — Донецької і Луганської — вони потрапили в цей список", — сказав Лінкявічюс.

ТАкож він додав, що Литва — перша країна ЄС, яка склала такий список. Міністр висловив сподівання, що цей крок буде підтриманий також іншими країнами Євросоюзу.

Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, 30 березня президент України  Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про санкції щодо людей зі "списку Савченко".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?