Ліван затримав сирійське судно з зерном із Криму — Україна чекає на експертизу
Категорія
Світ
Дата публікації

Ліван затримав сирійське судно з зерном із Криму — Україна чекає на експертизу

Ліван затримав сирійське судно з зерном із Криму — Україна чекає на експертизу
Джерело:  online.ua

У ліванському порту Тріполі помічено судно LAODICEA під сирійським прапором із вантажем українського зерна, яке раніше бачили в Криму. Судно затримали для проведення експертизи.

Джерело: посол України в Лівані Ігор Осташ у коментарі «Крим. Реалії»

У Лівані затримали судно з українським зерном

Згідно з даними міжнародних сервісів стеження за судами, спочатку LAODICEA прямувала до Сирії, проте станом на п'ятницю 29 липня воно знаходиться в порту Тріполі (Ліван).

Посольство України в Лівані повідомило 29 липня, що напередодні Надзвичайний і Повноважний Посол Ігор Осташ зустрівся з президентом Лівану Мішелем Ауном і, зокрема, поінформував президента про ситуацію з судном LAODICEA.

Посол звернув увагу президента на факт заходу 27 липня до морського порту Тріполі сирійського судна, завантаженого в порту Феодосія ячменем, вивезеним з окупованих територій. Висловлено прохання вжити заходів щодо з'ясування обставин його перебування у ліванських територіальних водах. Також було наголошено, що зазначений факт може завдати шкоди двостороннім відносинам, - повідомили в посольстві.

Для підтвердження того, що це українське зерно потрібна експертиза.

Щодо підтвердження того, що це зерно українське: звичайно, для того, щоб це підтвердити, необхідно провести експертизу, а для цього потрібно, відповідно, щоб було судове рішення, і судно було заарештовано. Ми вже маємо таке судове рішення і ми зараз почнемо, скажімо так, судовий процес. І елементом цього, звісно, буде дослідження, експертиза. Ми хочемо взяти зразки цього зерна на експертизу, щоб встановити, чи справді це є зерно українського походження. Іншого шляху на сьогоднішній день немає, - повідомив Осташ журналістам.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?