Ліванська газета надрукувала наклад чорнилами з кров’ю
Категорія
Світ
Дата публікації

Ліванська газета надрукувала наклад чорнилами з кров’ю

Ліванська газета надрукувала наклад чорнилами з кров’ю
Джерело:  online.ua

До Дня закоханих ліванське видання An-Nahar випустило газету, на якій перша сторінка надрукувана чорнилом зі справжньою кров’ю. У такий спосіб редакція провела паралель між коханням, пам’яттю та опором. Варто звернути увагу на те, що випуск Bloodline Edition містить на головній сторінці зображення кедра, символу Лівану, який росте з анатомічно правильного серця. Так редакція описує вбивство ліванського прем’єр-міністра Рафіка Харірі 14 лютого 2005 року, що стало причиною суспільного розколу країни. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт An-Nahar.

Займалася підготовкою випуску газети An-Nahar агенція Impact BBDO. Відтоді він став центральним символом руху за справедливість End the Bleed.

“Ліван — країна, що стікає кров’ю. Навіть Валентинів день для нас заплямований кров’ю, оскільки саме цього дня сталося вбивство прем’єр-міністра. Але навіть у найскладніші часи все це не зупинить нас, щоб висловити любов до своєї країни. У День святого Валентина газета An-Nahar випустила Bloodline Edition як послання любові, пам’яті та спротиву. Тому ми і надрукували цю газету чорнилом, змішаним зі справжньою кров’ю", — наголошує редакція видання.

За словами журналістів, це — данина всій тій крові, яку проливали у боротьбі за справедливість.

"Також це нагода запитати самих себе, чи любимо ми й досі цю країну, попри її нинішній занепад. Також це стало посланням руху опору: #EndTheBleed”, — зазначає креативна команда проєкту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 22 листопада Ліван відзначав День Незалежності. Це одне з найбільш визначних свят для ліванців, яке має цікаву історію. Справа в тому, що Ліван до 1943 року перебував під французьким мандатом, з-під якого звільнився завдяки рішучості народу, який домігся відновлення законного уряду країни. З нагоди свята в ліванській столиці Бейруті щорічно проводиться великий військовий парад. Свій подарунок для Лівану підготувала також Україна: усі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?