Ліз Трасс закликала не зважати на погрози Путіна і підтримувати Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Ліз Трасс закликала не зважати на погрози Путіна і підтримувати Україну

Ліз Трасс закликала не зважати на погрози Путіна і підтримувати Україну
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс вважає, що оголошення про початок часткової мобілізації у РФ свідчить, що українці перехитрили Путіна. Також країнам Заходу не слід зважати на “брязкання Путіним зброєю та його фіктивні погрози”.

Джерело: Трасс в інтерв’ю  CNN

Трасс назвала погрози Путіна брязканням зброєю 

Трасс запитали про значення оголошення про часткову мобілізацію в РФ. Трасс сказала, що Путін зробив стратегічну помилку, вторгшись в Україну.

Думаю, що українці перехитрили Путіна. Ми побачили, як українці продовжують чинити спротив російському наступу. Путін також не передбачив силу реакції вільного світу, - сказала вона.

Трасс наголосила, що що країнам Заходу не слід зважати на “брязкання Путіним зброєю та його фіктивні погрози”.

Натомість нам необхідно й надалі запроваджувати санкції проти Росії та підтримувати українців, - зазначила вона.

Прем’єр-міністерка додала, що успіх Путіна в Україні буде жахливим для світу.

Якщо Путіну дозволять досягти успіху, це не лише надішле жахливий сигнал Європі та створить страхітливі загрози для населення України, а й дасть сигнал іншим авторитарним режимам по всьому світу, що вторгнення до суверенної держави якимось чином прийнятне, - сказала вона.

Нагадаємо, що Велика Британія була одним із найзапекліших противників війни Росії та одним із найбільших прихильників України, надаючи гроші, зброю та допомогу.

У відповідь на розгортання російської військової кампанії 21 вересня Путін виступив із промовою, в якій оголосив про «часткову мобілізацію» громадян, і сказав, що він використовуватиме «всі наявні в нашому розпорядженні засоби» — навіть ядерну зброю — для підтримки « територіальної цілісності Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?