Лобіює інтереси Кремля - Зеленському озвучили нові звинувачення
Категорія
Політика
Дата публікації

Лобіює інтереси Кремля - Зеленському озвучили нові звинувачення

Лобіює інтереси Кремля - Зеленському озвучили нові звинувачення
Джерело:  online.ua

18 червня перед судом щодо обрання запобіжного заходу в справу про можливе незаконне призначення очільника Служби зовнішньої розвідки п’ятий президент Петро Порошенко неочікувано для всіх повідомив, що проти нього порушили справу через "розпалювання релігійної ворожнечі" за фактом отримання Томосу українською автокефальною церквою. Згодом ДБР підтвердило відкриття справи Службою безпеки України ще у 2019 році - ця новина шокувала багатьох українців. 28 липня колишній український лідер Петро Порошенко виступив ще з однією гучною заявою - він зізнався, що вважає провадження щодо отримання Томосу для Православної церкви України доказом того, що в команді чинного президента Володимира Зеленського на ключових посадах працюють люди, які лобіюють інтереси російської церкви в Україні. Такою була заява Порошенка до Дня Хрещення Руси-України, передає ONLINE.UA.

"Із десятків політично вмотивованих справ, порушених проти мене за наказом Зеленського, є одна, якою я особливо пишаюся. Це справа за Томос, яким надано незалежність Православній Церкві України. Неймовірно, але факт: така справа теж розслідується. На ключових посадах в офісі президента нині працюють люди, які відверто лобіюють інтереси російської церкви в Україні. Це – попри те, що РПЦ цілковито і беззастережно підтримує реваншистську імперську політику Кремля", - наголосив Петро Порошенко.

За його словами, команда Володимира Зеленського заблокувала закон, який зобов’язує російську церкву в Україні у своїй офіційній назві позначити зв’язок із Москвою, а не маскуватися під українською вивіскою.

"Ігнорує влада і закон, який наділив громади правом вільного переходу до незалежної Православної Церкви України. Але ніхто вже не зможе заморозити розквіт нашої Церкви та її визнання іншими православними Церквами. ПЦУ росте і шириться. Вона зміцнює свій авторитет серед українців. Це наше досягнення – незворотне",- додав колишній президент України.

Петро Порошенко привітав українців із Днем Хрещення Руси-України і закликав зміцнювати єдність, духовну свободу і "нашу вільну незалежну європейську Україну".

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, народний обранець від "Слуги народу" та член комнади українського лідера Володимира Зеленського Максим Бужанський  неочікувано для всіх опинився в базі сайту "Миротворець".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?