Ломаченка позбавлять ексклюзивного чемпіонського статусу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Ломаченка позбавлять ексклюзивного чемпіонського статусу

Ломаченка позбавлять ексклюзивного чемпіонського статусу
Джерело:  online.ua

На тлі зламу старих спортивних правил та звичок через пандемії COVID-19 український боксер Василь Ломаченко втратить один зі своїх титулів. Ексклюзивний статус наразі мають виключно українець та мексиканський боєць Сауль Альварес. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Fightnews.info.

За словами президента WBC Маурісіо Сулеймана, йдеться про звання франчайзингового чемпіона згаданої організації.

Наразі цей статус не можна комусь передати чи втратити, однак Світова боксерська рада вирішила змінити правила на тлі глобальної епідемії. Він автоматично перейде до переможця довгоочікуваного бою Василь Ломаченко — Теофімо Лопес.

"У цій ситуації ми отримали запит від команди Лопеса і схвалили його, так що переможець його бою з Ломаченком буде франчайзинговим чемпіоном WBC в легкій вазі", - пояснив Сулейман.

Таким чином, український боксер буде позбавлений не тільки реальних поясів, однак і свого ексклюзивного статусу, який раніше не можна було передавати.

Нагадаємо, американський та український боксери повинні були зустрітися на рингу ще 31 травня цього року, однак бій зіпсувала пандемія коронавірусу.

Промоутери узгодили наразі нову дату - 31 жовтня, цьому передували чисельні суперечки з командою Лопеса. Той хотів отримати більший гонорар навіть в умовах низького прибутку через епідемію, американець посилався на премію українця — володаря трьох чемпіонських поясів і досвідченого, відомого боксера.

Цю суперечку завершили нещодавно, Ломаченко погодився "пожертвувати" частину свого гонорару на користь Лопеса.

Як повідомляв ONLINE.UA, український боксер Василь Ломаченко, який нещодавно прибув до Сполучених Штатів для нового бою, виступив з гучним попередженням для суперника. Він наголосив, що переможе американця Теофімо Лопеса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?