Лондон дав жорстку відповідь на ініціативу про незалежність Шотландії
Категорія
Світ
Дата публікації

Лондон дав жорстку відповідь на ініціативу про незалежність Шотландії

Лондон дав жорстку відповідь на ініціативу про незалежність Шотландії

Великобританія відмовилася вести переговори з Шотландією про можливість проведення повторного референдума про вихід зі складу країни.
Про це йдеться в заяві британського уряду, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
"Було б несправедливо по відношенню до жителів Шотландії просити їх прийняти важливе рішення без необхідної інформації про наших подальших взаєминах з Європою і про те, що буде представляти із себе незалежна Шотландія", - наголошується в документі.
Раніше депутати парламенту Шотландії проголосували за проведення нового референдуму про незалежність регіону.
Читайте також: Великобританія призначила дату свого виходу з ЄС
Глава шотландського уряду Нікола Стерджен, яка виступила з цією ініціативою, отримала повноваження на переговори з Лондоном, без згоди якого провести юридично зобов'язуючий референдум не можна.
На думку Стерджен, референдум повинен відбутися в період з осені 2018 року до весни 2019 року.
Нагадаємо, перший референдум про незалежність Шотландії відбувся у 2014 році, тоді 55% шотландців виступили проти цього рішення.
При цьому на голосуванні за Brexit в 2016 році більшість жителів Шотландії виступили за збереження членства в Євросоюзі. Після оголошення результатів голосування за Brexit Стерджен знову заговорила про можливий вихід із Сполученого Королівства.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше глава міністерства у справах Brexit Девід Девіс заявив, що Великобританія вийде з ЄС у березні 2019 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?