Лондон потужно вдарив по РФ - у Путіна обурилися звинуваченнями
Категорія
Світ
Дата публікації

Лондон потужно вдарив по РФ - у Путіна обурилися звинуваченнями

Лондон потужно вдарив по РФ - у Путіна обурилися звинуваченнями
Джерело:  online.ua

Британська розвідка звинуватила Кремль у спробах втручання у політику країни. Профільний комітет парламенту оприлюднив звіт про неприпустимі вчинки російського уряду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднений документ.

Комітет наголосив, РФ під контролем Володимира Путіна станом на 2020 рік перетворилася на серйозну загрозу, здійснивши шлях від потенційного партнера. Чисельні спроби поліпшити відносини не потрапили у ціль.

"Видається на те, що Росія розглядає Британію як одну з основних західних цілей для своєї розвідки: хоча ми можемо і не відчувати такої загрози, як країни, що межують з РФ, за даними свідків ми перебуваємо одразу за США і НАТО у будь-якому списку пріоритетів. Швидше за все, це через тісні зв’язки Британії та США і той факт, що Британія розглядається як головний на Заході центр антиросійського лобі", - говориться у звіті.

У документі розкриваються різні сторони російської загрози. Серед них — кіберпростір, дезінформація, політичний вплив, російські експати. Також говориться про реакцію офіційного Лондона на агресивні випади.

Автори звіту не оприлюднили додатки, оскільки російська загроза для країни не вщухає. У документі наведені конкретні приклади втручання з боку Кремля. Російська влада намагалася втрутитися у хід референдуму 2014 року про незалежність Шотландії.

Водночас фахівці додали, аналогічні спроби зафіксовані під час референдуму про вихід королівства з Євросоюзу. Уряд тим часом відзначився повільністю у реакції на ці витівки.

"Нам не була надана будь-яка пост-референдумна оцінка спроби втручання Росії. Ця ситуація різко контрастує з тим, як США трималися після звинувачення у втручанні Росії в президентські вибори 2016 року, де оцінка розвідки була зроблена протягом двох місяців після голосування", зазначили розробники.

Представники Кремля вже відреагували на публікацію звіту. Російська влада стверджує, що британська сторона сама нібито деструктивно впливає на відносини з Москвою.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники команди очільника Кремля Володимира Путіна заявили, що звинувачення Британії на адресу Росії про втручання в парламентські вибори 2019 року є нелогічними й нічим не обґрунтованими. З такою гучною заявою виступила скандальна російська дипломатка Марія Захарова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?