Лондон таємно обговорює новий план по Brexit: що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Лондон таємно обговорює новий план по Brexit: що відомо

Лондон таємно обговорює новий план по Brexit: що відомо
Джерело:  online.ua

Члени британського уряду таємно обговорювають план по відстрочці Brexit. Вони хочуть перенести вихід Великої Британії зі складу ЄС на вісім тижнів, до 24 травня, хоч проти цього і виступає прем'єр-міністерка Тереза Мей.

Про таємні переговори в британському уряді повідомила газета Daily Telegraph, передає ONLINE.UA.

Міністри, як зазначає видання, хочуть, щоб ЄС узгодив двомісячний "пільговий період" для Великої Британії після 29 березня. Саме в цей день повинен початися вихід країни з Євросоюзу. У разі якщо запропонована Мей угода по Brexit буде схвалена парламентом, для прийняття необхідних законів буде потрібно додатковий час, вважають в британському уряді.

У свою чергу, прем'єр-міністерка Великої Британії Тереза Мей вважає відстрочку Brexit неприпустимою і обіцяє, що вихід країни з ЄС відбудеться 29 березня, незважаючи на те, що цей план британський парламент відхилив 15 січня.

Слід зазначити, що Тереза Мей досі намагається домогтися додаткових гарантій і змін умов угоди по Brexit від ЄС. Але в Брюсселі заявили, що нічого міняти не будуть.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що британський уряд не виключає введення воєнного стану в країні, щоб запобігти хаосу і безладдю в разі виходу зі складу Європейського союзу без попередньої згоди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?