Лукашенко пригрозив за рік мати зброю для сучасної війни
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко пригрозив за рік мати зброю для сучасної війни

Олександр Лукашенко
Джерело:  online.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що приблизно за рік країна матиме "все в повному обсязі" для ведення сучасної війни. 

Нові погрози самопроголошеного президента Білорусі

Під час поїздки до Брестської області Лукашенко заявив, що вони матимуть все для ведення сучасної війни.

Досвід сучасної війни повністю нами засвоєний. До середини майбутнього року ми матимемо все в повному обсязі, що нам необхідно: зв'язок, розвідка, безпілотники, ударні зокрема, активний захист.  Але, обороняючись, ми це будемо робити активно. Щоб у будь-який момент перейти в наступ, якщо буде необхідність, – заявив Лукашенко.

Водночас Лукашенко натякнув на можливість застосування ядерної зброї для завдання "непоправної шкоди" ворогу. 

Ми не говоримо про потужнішу зброю, яка сьогодні у нас є, для того, щоб показати свою міць і завдати супротивникові неприйнятних збитків. Ми не купуватимемо тисячі танків, але у нас завжди є можливість завдати неприйнятної шкоди. Тобто, перш ніж нападати на Білорусь, він подумає, що відповідь буде такою, що для них неприйнятна, – підсумував він.

Лукашенко заявляє про продовження війни за межами України

На одній з останніх нарад Лукашенко заявив, що Білорусі слід приділяти більше уваги сфері безпеки, адже розв'язана Кремлем війна проти України може поширитись на територію інших держав.

Останні переговори на вашій землі були присвячені обороні та безпеці. Ми знаємо, що Україна - це тільки початок. Це, знаєте, квіточки. Ягідки можуть нас чекати попереду, якщо ми не мобілізуємось і не покажемо їм, що буде непереливки, - наголосив Лукашенко, натякаючі на загрозу з боку країн Заходу.

За його словами, Білорусь та Росію "понад усе насторожує Польща, за якою стоїть Америка". За версією божевільного диктатора, США хочуть "розвалити ЄС", а точкою опори для них нібито є саме Польща.

Ба більше, Лукашенко заявив, що Білорусь переймає досвід ведення війни в Україні від "вагнерівців". За його словами, в ЗС РБ "є основа", а технології вони переймають у Китаю та Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?