Лукашенко вже пообіцяв Зеленському - ЗМІ дізналися неочікувану інформацію
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко вже пообіцяв Зеленському - ЗМІ дізналися неочікувану інформацію

Лукашенко вже пообіцяв Зеленському - ЗМІ дізналися неочікувану інформацію
Джерело:  online.ua

5 серпня офіційно стало відомо, що глава держави Володимир Зеленський провів термінові телефонні перемовини з білоруським лідером Олександром Лукашенком - зазначалося, що президенти детально обговорювали питання, пов’язані із затриманням на території Білорусі наприкінці липня групи осіб, яка належить до приватної військової компанії Вагнера. Окрім того, повідомлялося, що сторони відзначили важливість подальшої ефективної взаємодії компетентних органів двох держав, зокрема в контексті передачі Україні осіб, що підозрюються в терористичній діяльності на території нашої держави. Президент України висловив сподівання, що причетним до дій незаконних формувань на Донбасі не вдасться уникнути справедливого покарання. Лише 6 серпня стало відомо, що Олександр Лукашенко особисто пообіцяв Володимиру Зеленському сприяти екстрадиції російських найманців на територію України. Про це розповів журналіст Дмитро Гордон після розмови з президентом Білорусі, передає ONLINE.UA з посиланням на "Радыё Свабода".

"Сподіваюся, що всі підозрювані в терористичній діяльності на території України будуть нам передані для притягнення до кримінальної відповідальності згідно з чинними міжнародно-правовими документами", – заявив під час переговорів з білоруським колегою Володимир Зеленський.

Дмитро Гордон розповідає, що Олександр Лукашекно позитивно відреагував на заклик президента України.

"Зеленський попросив Лукашенка передати Києву учасників бойових дій в Донбасі... Білоруський президент пообіцяв дати "зелене світло" прокуратурі та правоохоронним органам республіки, щоб забезпечити екстрадицію злочинців в Україну та Росію", - поділився своїми даними журналіст.

Як відомо, 29 липня в Білорусі затримали 33 іноземців, які виявилися бойовиками "Вагнера". Вони прибули з Росії й оселилися в санаторії під Мінськом. У Білорусі офіційно заявили, що метою бойовиків була "дестабілізація ситуації" перед виборами президента Білорусі та підготовка теракту. Згодом Мінськ повідомив, що 14 із затриманих під Мінськом бойовиків ПВК "Вагнер" воювали на Донбасі. За даними російської "Новой газеты", щонайменше 7 бойовиків воювали в Сирії, троє – на сході України. Незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков почав стверджувати, що в Росії не чули офіційних звинувачень у тому, що затримані в Білорусі росіяни воювали на Донбасі. Також команда Путіна пообіцяла, що буде боротися за звільнення бойовиків ПВК "Вагнера".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського розповіли про нову потужну зброю проти Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?