Лукашенко готує потужний удар по Росії - Мінськ розкрив серйозні плани
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко готує потужний удар по Росії - Мінськ розкрив серйозні плани

Лукашенко готує потужний удар по Росії - Мінськ розкрив серйозні плани
Джерело:  online.ua

Білоруський лідер Олександр Лукашенко почав реалізовувати свої погрози на адресу російського президента Володимира Путіна щодо альтернативних закупівель нафти, незважаючи на поступки Москви в нафтовій суперечці. Білорусь має намір відмовитися від російської нафти на користь американської, і вже веде переговори про постачання нафти з США в Білорусь через Польщу. Про це повідомив перший заступник прем'єр-міністра Білорусі Дмитро Крутий, передає ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

"В умовах низької ціни на нафту втрати Білорусі від податкового маневру в РФ в абсолютному вираженні вже не такі великі, як при вартості бареля $60. Але тим не менше тема альтернативної нафти на вимогу президента буде постійною в нашому нафтовому порядку. Робота з усіма країнами, у яких ми вже нафту купили (азербайджанську, норвезьку), і нашими новими партнерами, такими як Саудівська Аравія і США, буде продовжуватися. Безумовно, будемо намагатися добиватися максимально вигідних умов цих поставок ", - підкреслив Крутий.

За його словами, робота щодо альтернативних поставок ведеться з усіма країнами, в тому числі з Польщею, на рівні міністрів закордонних справ, міністрів фінансів, "Белнефтехіму" і організацій в складі концерну. Крутий впевнений, що коли карантин буде знято, то поставки американської нафти в Білорусь будуть можливі через Польщу.

Нагадаємо, Білорусь почала шукати нові джерела поставок нафти після того, як виникли складнощі в переговорах з Росією щодо ціни на нафту. Тоді Лукашенко звинуватив Москву в прагненні продавати нафту Білорусі за цінами вище світових і попередив Путіна, що буде шукати нових постачальників, щоб відмовитися від російської нафти. У лютому Мінську вдалося досягти домовленостей з деякими російськими постачальниками нафти за вигідною ціною, але Білорусь не зупинилася в своїх планах закуповувати нафту у інших країн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на тлі скандалу між Москвою і Мінськом за цінами на нафту, США запропонували Білорусі повне забезпечення нафтою за вигідними і конкурентними цінами. Нанести потужний удар по Росії за допомогою нафти Лукашенко запропонував держсекретар США Майк Помпео.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?