Лукашенко наказав закрити кордони Білорусі — без жодного попередження
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко наказав закрити кордони Білорусі — без жодного попередження

Лукашенко наказав закрити кордони Білорусі — без жодного попередження
Джерело:  online.ua

Лідер нелегітимного режиму Олександр Лукашенко ухвалив неочікуване рішення про закриття білоруських кордонів. Без жодного попередження прикордонна служба припинила пропуск людей — навіть білорусів, які прямували додому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА й прикордонників республіки.

За словами диктатора, закриття кордонів необхідно для підтримання безпеки населення.

"Нам треба сьогодні ще раз подивитися, ми багато зробили, коли я говорив: ми повинні закрити кордон. Закрити кордон — не зробити її залізною завісою, це нікому не потрібно. Кордон — це зона дружби народів. Ви бачите, нам кинули виклик. Яка тут дружба... Але народи не винні... Ми завжди були надійним заслоном для поляків, литовців, латишів і навіть українців на кордоні. Ми не пропускали нікого, нічого. Що їм ще треба від нас?" - стверджував Лукашенко.

Він наголосив, обмеження необхідні для утримання епідемії коронавірусу COVID-19 - тієї самої, яку режим ігнорував упродовж 2020 року, поки Лукашенко виступав із дивними заявами, схожими на слова Дональда Трампа.

"Ви бачите, який спалах скажена сталася в рази в Європі. Та й у нас вже зростання під тисячу (нових випадків - ONLINE.UA). Слава богу, немає шаленого зростання ковід-пневмоній", - наголосив Лукашенко.

Згідно з інформацією неурядових медіа, тисячі білорусів застрягли на кордоні, їх не пропускали додому. Ситуація змінилася лише ближче до 18:00, коли громадянам все ж таки повернули змогу перетинати кордон. Для чого необхідне було настільки раптове рішення, не уточнюється. Також існують дані, що росісйький кордон не блокували у цей час.

Як повідомляв ONLINE.UA, Олександр Лукашенко вважає, що президентська партія "Слуга народу" програла місцеві вибори в Україні, бо Київ зазіхав на Білорусь. Одіозний диктатор пояснив, що українська влада не розібралася із власними проблемами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?