Лукашенко назвав структуру, якій передасть частину повноважень
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко назвав структуру, якій передасть частину повноважень

Лукашенко назвав структуру, якій передасть частину повноважень
Джерело:  online.ua

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко виступив із заявою про передачу частки повноважень. Він вважає, вони можуть відійти Всебілоруському народному зібранню. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

За словами диктатора, згадане відомство перед тим необхідно зробити конституційним органом.

"Якщо ми знімаємо деякі обов'язки з президента, їх же треба кудись передавати. В уряд і парламент ці повноваження не годяться. Куди їх пересувати? Треба шукати такий орган. А у нас є Всебілоруські народні збори. Тому деякі повноваження доведеться передати. Якщо розчинити повноваження Президента, які передаються парламенту, уряду, міністрам, губернаторам, буде повний бардак, який ми в середині 90-х пережили. Тому потрібен орган, який би всіх миттєво стабілізував. Він буде виступати від імені народу, трудових колективів. Це не повторення депутатського корпусу: вони як обиралися, так і будуть", - стверджує Лукашенко.

Він запропонував обирати представників цього зібрання на п'ятирічний термін. Дорожня карта його буде створена вже у січні-лютому, після свят. Передбачається. що представникам зібрання будуть підзвітні керівники парламенту, міністри, губернатори.

Нагадаємо, у Білорусі триває суспільно-політична криза, спровокована намірами Лукашенка зберігти владу на тлі непопулярності у населення.

Як повідомляв ONLINE.UA, лідер невизнаного режиму Олександр Лукашенко виступив з обуренням через рішення Міжнародного олімпійського комітету відсторонити його від участі в заходах Ігор. Він буквально назвав керівників організації бандою.

За словами політика, він планує судитися проти МОК, адже той разом з ним відсторонив від заходів членів Національного олімпійського комітету республіки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?