Лукашенко не має дому - декларація президент шокувала Білорусь
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко не має дому - декларація президент шокувала Білорусь

Лукашенко не має дому - декларація президент шокувала Білорусь
Джерело:  online.ua

Незабаром у Білорусі відбудуться президентські вибори, тож кандидати подали у Центрвиборчком свої декларації. Найбільш незвичними виявилися документи чинного лідера Олександра Лукашенка. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на білоруське видання TYT.BY.

Згідно з оприлюдненими даними, чинний президент живе лише на саму зарплату. У 2019 році він заробив 117 068 білоруських рублів (понад 1,3 мільйона гривень).

"Олександр Лукашенко задекларував 117 068 рублів доходу за минулий рік, отриманих як заробітна плата. У рядку "нерухоме майно (житлові будинки, земельні ділянки, квартири, гаражі та інші споруди, будівлі)" у чинного президента написано "немає". Іншого майна у вигляді акцій або часток у статутних фондах юросіб у Олександра Лукашенка також немає", - інформує видання.

Також у декларації згадується дружина президента Галина. Вона у 2019 році отримала 5 560 рублів (майже 63 тисячі гривень) як пенсії та прибуток від акцій.

"Їй належить житловий будинок площею 196 квадратів метрів в місті Шклові Могилевської області. ½ частки у праві власності на житловий будинок в селі В. Межник Шкловського району Могилевської області площею 54 квадратних метри, земельну ділянку площею 0,1498 гектара в місті Шклові. Крім того, у Галини Лукашенко є 56 акцій ВАТ "Шкловський маслоробний завод", - додали журналісти.

Нагадаємо, президентські вибори у республіці планують на 9 серпня. Нещодавно ЦВК відмовилася реєструвати кандидатами Віктора Бабарика й Валерія Цепкала — головних представників опозиції у цій боротьбі.

Як повідомляв ONINE.UA, президент Олександр Лукашенко після чергових масових акцій із затриманнями виступив з новою гучною заявою. За його словами, влада буде захищати Білорусь. Він не уточнив, хто саме посягає на Білорусь та, відповідно, від кого її потрібно боронити, однак почав жорстко критикувати Захід.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?