Лукашенко несподівано звернувся до Зеленського та усіх українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко несподівано звернувся до Зеленського та усіх українців

Лукашенко несподівано звернувся до Зеленського та усіх українців
Джерело:  online.ua

Чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого не визнає легітимним міжнародна спільнота, неочікувано для всіх надіслав привітання українському лідеру Володимиру Зеленському із нагоди Дня Незалежності. У привітанні політик наголосив, що "давні традиції дружби і добросусідства слугують основою ефективної взаємодії Білорусі та України у непростих умовах сучасного світу". Окрім того, Олександр Лукашенко додав, що його країна зацікавлена у взаємному співробітництві "на принципах рівності та поваги". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт в.о. президента Білорусі.

Варто звернути увагу на те, що на сайті Офісу президента про привітання Лукашенка не згадується. Окрім того, нещодавно український лідер Володимир Зеленський в інтерв'ю Euronews переконував, що якби він виявився на місці Олександра Лукашенка, який виконує обов'язки президента Білорусі, то дав би згоду на повторні вибори. На це зразу ж відреагував офіційний представник Міністерства закордонних справ Білорусі Анатолій Глаз.

"В цей відверто непростий для нашої країни момент хотілося б відчути якусь підтримку або хоча б розуміння, а не слухати вже заїжджені з усіх боків поради", - зазначив він.

Команда Володимира Зеленського радить колегам з Білорусі не відкидати цінних дружніх порад і наголошує, що "торувати собі шлях вперед кийками – це шлях в нікуди".

Нагадаємо, також нещодавно стало відомо, що очільник Кремля Володимир Путін після того, як він вирішив масово вакцинувати жителів РФ проти коронавіруса вітчизняним препаратом, незважаючи на те, що він ще не пройшов клінічні випробування і може бути небезпечним для здоров’я, задумав провести масову вакцинацію і в Білорусі. 24 серпня в ході екстрених переговорів з в.о. президента Білорусі Олександром Лукашенко російський глава домовився з ним, що білоруси в добровільному порядку візьмуть участь в третьому етапі випробувань вакцини від коронавіруса, виробленої в Російській Федерації. Білоруси і росіяни в шоці від нового рішення Путіна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що МЗС жорстко  поставив на місце Лукашенко за скандальний випад проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?