Лукашенко невідкладно звернувся до Зеленського - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко невідкладно звернувся до Зеленського - що відомо

Лукашенко невідкладно звернувся до Зеленського - що відомо
Джерело:  online.ua

Українського президента закликали до нового офіційного візиту за кордон. Білоруський лідер Олександр Лукашенко запросив колегу Володимира Зеленського відвідати його країну вже протягом 2020 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на посольство республіки в Україні.

За оголошеними даними, передав послання президента РБ посол Ігор Сокол. Дипломат зустрівся із заступником голови Офісу президента України Ігорем Жовквою.

"Українській стороні передано запрошення президента Республіки Білорусь А.Г. Лукашенка на адресу президента України В.А. Зеленського відвідати Білорусь з офіційним візитом у 2020 році та взяти участь в III Форумі регіонів. В ході зустрічі з І.Жовквою для президента України В.А. Зеленського та його дружини Олени передані білоруські вишиванки як подарунок у відповідь від президента Республіки Білорусь А.Г. Лукашенка", - зазначили у диппредставництві.

Білоруський лідер зазначив, що вишиванки - це підкреслення особливості й культурного взаємного зв'язку між народами. Він наголосив, подарунок стане оберегом та ознакою глибокої дружби між білорусами та українцями.

Під час зустрічі Жовкви та Сокола сталася обговорення перспектив розвитку відносин між офіційними Києвом та Мінськом. Йдеться перш за все про торговлю, економіку, культуру та інші гуманітарні напрямки. Окрім того наголошено на спільній підготовці до III Форуму регіонів Білорусі та України. Його проведуть у Гродно вже наступного жовтня.

Нагадаємо, Лукашенко у жовтні 2019 року відвідував Житомир для участі у попередньому Форумі.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно президент Лукашенко заявив, Що у Білорусі не буде  "нових Зеленських". У країні різко загострилася політична ситуація перед президентськими виборами. Напередодні в Мінську пройшли масштабні протестні акції в підтримку опозиційних кандидатів у президенти країни. Це обурило чинного президента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?