Лукашенко оголосив про контртерористичну операцію в Білорусі та планує провести мобілізацію
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко оголосив про контртерористичну операцію в Білорусі та планує провести мобілізацію

Лукашенко оголосив про контртерористичну операцію в Білорусі та планує провести мобілізацію
Джерело:  online.ua

Диктаторський режим в Білорусі на чолі із самопроголошеним президентом Олександром Лукашенком заявив про початок "контртерористичної операції" в країні через нібито загрозу збоку сусідніх держав (України та Польщі).

Джерело:   "Известия"

Чи насправді Білорусь готується вступити у війну проти України

За словами очільника МЗС Білорусі Володимира Макея, рішення було прийнято через дані про плани деяких держав, що надійшли.

Справді, була інформація про те, що з боку окремих суміжних держав плануються провокації, пов'язані майже з захопленням окремих ділянок території Білорусі, - заявляє Макей.

Білоруські ЗМІ повідомляють, що самопроголошений президент Олександр Лукашенко вирішив провести приховану мобілізацію.

Лукашенко ухвалив принципове рішення провести у Білорусі мобілізацію для збільшення укомплектованості бойових частин.

Мобілізація пройде під виглядом перевірки боєздатності і виклику військовозобов'язаних на збори, відомих як "набір у партизани".

Як дізналися журналісти, на першому етапі призиватимуть чоловіків серед сільського населення.

Набір до 2 тисяч осіб говорив би про доукомплектацію окремих частин під вузькі бойові завдання, наприклад, артилерійські, - розповів журналістам видання один з білоруських військових.

Анонімний співрозмовник видання зазначає, що на сполох потрібно буде бити, якщо цифра мобілізованих перевалить за п'ять тисяч.

Це означатиме створення ударного угруповання на якомусь напрямку. Якщо перевалить за 10 тисяч - кілька угруповань, - пояснює військовий.

Джерела зауважили, що пріоритет спостерігається на набір на ті військово-облікові спеціальності, які є у дефіциті російської армії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?