Лукашенко отримав новий ляпас від ЄС із чіткими вимогами
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко отримав новий ляпас від ЄС із чіткими вимогами

Лукашенко отримав новий ляпас від ЄС із чіткими вимогами
Джерело:  online.ua

Режим Олександра Лукашенка в Білорусі може зіткнутися з новим санкційним ударом з боку Євросоюзу. У федеральному уряді Німеччини передбачають розширення тиску за певних умов. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра закордонних справ Гайко Мааса.

За його словами, режим повинен піти на поступки, яких від нього вимагають білоруси, та зупинити насилля над населенням. З такою заявою дипломат виступив на Мінському форумі.

"Оскільки Лукашенко і його правляча кліка продовжують покладатися на палиці замість серйозного національного діалогу, ми в Європейському союзі ввели санкції та нещодавно посилили їх. І якщо Лукашенко і його прихильники не поступляться, ми розширимо ці санкції. Важливо відзначити, що ми націлені за допомогою санкцій на стовпи режиму Лукашенка", - пояснив Маас.

Слід нагадати, минулого тижня європейська влада оголосила про початок роботи над третім санкційним пакетом, спрямованим проти Лукашенка. Перший передбачував введення рестрикцій проти окремого кола топпосадовців, а другий — проти самого диктатора.

Утім, санкційний тиск поки що не дає жодних результатів — учасників протестів та випадкових перехожих продовжують розстрілювати гумовими кулями, затримувати, заарештовувати по всій Білорусі.

Як повідомляв ONLINE.UA, на тлі постійного загострення ситуації в Білорусі нелегітимний президент республіки Олександр Лукашенко дедалі частіше виступає із резонансними та неочікуваними заявами й пропозиціями. Цього разу скандальний політик раптово звернувся до команди очільника Кремля Володимира Путіна.

26 листопада офіційно стало відомо, що білоруський диктатор повідомив очільнику Міністерства закордонних справ РФ Сергію Лаврову, що серйозно налаштований інтенсифікувати "братерські" відносини з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?