Лукашенко підтримав план застосування угруповання військ РФ і Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко підтримав план застосування угруповання військ РФ і Білорусі

Лукашенко підтримав план застосування угруповання військ РФ і Білорусі
Джерело:  online.ua

10 грудня офіційно стало відомо, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко схвалив оновлений план застосування регіонального угруповання військ Білорусі та Росії. Як повідомляє державне білоруське інформагентство "БелТА", цей план нещодавно представили очільник Міністерства оборони Віктор Хренін і начальник Генерального штабу Збройних сил РБ Олександр Вольфович. За словами нелегітимного президента республіки, наразі аналогічна робота щодо оновлення плану застосування регіонального угруповання військ триває і в Росії, інформує ONLINE.UA.

Олександр Лукашенко не забув нагадати про те, що існування регіонального угруповання передбачено домовленостями Союзної держави для захисту кордонів на західному напрямку і основу цього угруповання становлять Збройні Сили Білорусі. Окрім того, скандальний політик додав, що в Росії створили сили і засоби, які в разі конфлікту, воєнних дій разом виступають на захист Білорусі та Росії.

"Як би ми тут не заявляли, як би нас не заколисували і керівництво США, а зараз і керівництво НАТО. Кажуть, виправдовуючись, що ні, це ми просто так тренуємося. Але ми люди військові. Якщо навіть тренуємося, то, значить, для чогось. Тому нам заспокоюватися не можна. Навіть якщо у нас за спиною знаходиться дійсно потужна армія, як кажуть, друга армія в світі, дуже потужна. Але тим не менше нам заспокоюватися не можна... Я думаю, що президенту Росії Володимиру Путіну також буде повідомлено про результати цієї роботи", — заявив білоруський диктатор.

Варто нагадати, що ще в листопаді Олександр Лукашенко неочікувано для всіх звернувся до російського колеги Володимира Путіна та повідомив, що всерйоз налаштований інтенсифікувати "братерські" відносини з Росією.

"Нам треба, можливо, не про якесь перезавантаження говорити, але про посилення, інтенсифікацію наших відносин... Я хочу, щоб ви це розуміли і знали, що ми до цього готові... Ми б хотіли мати не просто добросусідські відносини, ми хотіли б мати дуже близькі, братерські відносини з Російською Федерацією", — заявив тоді Лукашенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що правозахисник Марк Фейгін попередив, що президент РФ Володимир Путін хоче ухвалити рішення щодо інтеграції Білорусі –  її "поглинання" в союзну державу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?