Лукашенко почав погрожувати країнам СНД за відмову від зближення з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко почав погрожувати країнам СНД за відмову від зближення з РФ

Лукашенко почав погрожувати країнам СНД за відмову від зближення з РФ
Джерело:  online.ua

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко закликав країни СНД об'єднатись навколо РФ та за відмову почав погрожувати втратою суверенітету.

Джерело: "Белта"

Лукашенко погрожує країнам СНД за відмову від зближення з РФ

Сьогодні країни пострадянського простору мають бути щиро зацікавлені у зближенні із Союзною державою, якщо, звісно, вони хочуть зберегти свої суверенітет та незалежність. Ми переконалися, що лише спільно можна протистояти глобальним викликам, - заявив Лукашенко.

За інформацією української розвідки, Білорусь наразі зосередила біля кордонів сім батальйонних тактичних груп.

Наразі їх мета тримати ЗСУ в напрузі та не дати нашому командуванню відправити більше бійців на схід.

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони Вадима Скібіцького, наразі не має прямої загрози вторгнення білоруських військ в Україну.

На сьогодні прямої загрози немає, тому що не створено угрупування військ, не розгорнута система управління цим угрупуванням. Це саме основний елемент того, що йде безпосередня підготовка до бойових дій, - зазначає Скібіцький.

Представник ГУР наголосив, що перебування 7 БТГ сил Білорусі спонукає українське командування діяти адекватно, посилювати розвідку.

Фото - facebook.com/mod.mil.rus

А це відволікає ресурси та засоби від нашого східного фронту. Також постійне переміщення військ спрямоване на те, щоб тримати нас в напрузі. Відпрацьовуються окремі елементи, тактичні епізоди можливих наступальних дій саме з території Білорусі, - зазначив Скібіцький.

Зазначимо, що в середньому одна БТГ налічує приблизно 600-800 солдатів та офіцерів, з яких близько 200 піхотинців, оснащених транспортними засобами, що зазвичай включають 10 танків та 40 бойових машин піхоти.

Між тим, за словами заступника генерального секретаря НАТО Мірчу Джоане, в РФ на даний момент не має ресурсів для зброїної агресії проти Молдови.

За його словами, війна в Україні перейшла на стадію виснаження, тому Росія не зможе розв'язати ще один військовий конфлікт. У НАТО впевнені, що поки для Молдови немає причин для занепокоєння.

У Російської Федерації немає військового потенціалу, а є елементи тиску, дестабілізації, заяв і погроз Дмитра Медведєва, - зазначив Медведев.

Він додав, що НАТО продовжить відігравати певну стабілізуючу роль в регіоні. Джоане закликав Молдову "отримати вигоду" з цього.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?