Лукашенко заявив про відправку білоруських спеціалістів на ЧАЕС
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко заявив про відправку білоруських спеціалістів на ЧАЕС

Лукашенко заявив про відправку білоруських спеціалістів на ЧАЕС
Джерело:  online.ua

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що доручив своїм фахівцям відновити електрозабезпечення ЧАЕС.

Джерело: "БЕЛТА"

Лукашенко відправив своїх людей на ЧАЕС

За словами Лукашенка, увечері 9 березня він провів телефонну розмову з очільником Кремля Володимиром Путіним щодо ситуації в районі ЧАЕС.

За його словами, на ЧАЕС були відправлені білоруські фахівці.

Міністру енергетики доручено негайно подати туди електроенергію. У нас лінія електропередачі з радянських часів є, вона законсервована. Її треба негайно відновити. За тимчасовою схемою доведеться, мабуть, до підстанції Чорнобильської електростанції подавати цю електрику, щоб у штатному режимі забезпечити безпеку Чорнобильської станції. Потрібно передбачити всі варіанти, - заявив білоруський диктатор.

За інформацією білоруського видання, самопроголошений президент також планує 11 березня провести переговори з Путіним у Москві.

На порядку денному "актуальні питання двосторонніх відносин, розвиток союзної кооперації, економічна взаємодія в умовах санкційного тиску", а також "обстановка у регіоні та Україні".

Нагадаємо, що через дії російських окупаційних військ, 9 березня ЧАЕС залишилась без електропостачання.

При цьому представники Укренерго заявили, що не потребують допомоги збоку Білорусі у відновленні електропостачання ЧАЕС.

Фото - Flickr.com

Укренерго не потребує допомоги білоруської сторони у ремонті пошкоджених російськими обстрілами високовольтних ліній, які живили Чорнобильську АЕС. Ми потребуємо припинення вогню та пропуску наших ремонтних бригад, які з учора чекають згоди виїхати на ремонт. Просто припиніть обстріл і дайте допуск нашим ремонтним бригадам! Усі повідомлення російських і білоруських ЗМІ про заживлення ЧАЕС з боку Білорусі – провокація, спрямована на загострення ситуації, - повідомили представники Укренерго.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?