Лукашенко зробив кардинальний крок у бік Європи
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко зробив кардинальний крок у бік Європи

Лукашенко зробив кардинальний крок у бік Європи
Джерело:  online.ua

Президент Білорусі  Олександр Лукашенко  9 січня підписав указ про введення безвізового в'їзду в Білорусь на термін не більше 5 діб для громадян 80 держав, включаючи всі країни Євросоюзу, що є кардинальне кроком політики Мінська в бік ЄС.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента Білорусі.


Указ №8 "Про встановлення безвізового порядку в'їзду і виїзду іноземних громадян" поширюється на 39 країн Європи, включаючи весь Євросоюз, а також Бразилії, Індонезії, США, Японії та інші країни світу.


Документом встановлюється безвізовий порядок в'їзду в Білорусь на термін не більше 5 діб при в'їзді через аеропорт «Мінськ».


У повідомленні прес-служби Лукашенка підкреслюється, що мова йде про громадян країн, сприятливих в міграційному плані, стратегічних партнерів Білорусі, держав, що в односторонньому порядку встановили безвізовий режим щодо білоруських громадян.


Читайте також:  Тариф в спину: мережу розвеселив новий "подарунок" Росії від Білорусі


«Нові правила охоплюють також таку категорію як негромадяни Латвії та особи без громадянства Естонії», - сказано в повідомленні.


«Документ спрямований на активізацію подорожей бізнесменів, туристів, приватних осіб, що мають загальногромадянські паспорти, і не буде поширюватися на іноземців, які здійснюють офіційні поїздки: дипломатичні, службові, спеціальні та інші прирівняні до них паспорта до уваги прийматися не будуть», - також заявляють в прес-службі білоруського лідера.


«Встановлений порядок безвізового пересування не поширюється на осіб, які прибувають до Білорусі авіарейсами з Росії, а також мають намір здійснити виліт в аеропорти Росії (дані рейси є внутрішніми, прикордонний контроль на них не здійснюється)», - сказано в повідомленні.


Також підкреслюється, що для в'їзду в Білорусь іноземцям необхідно мати при собі паспорт або інший замінюючий його документ для виїзду за кордон, грошові кошти (на кожен день перебування суму в валюті або білоруських рублях, еквівалентну не менше ніж двох базових величин), медичний страховий поліс на суму не менше 10 тис. євро, що діє в Білорусі.


Указ вступає в силу через місяць після офіційного опублікування, підкреслюють в прес-службі президента Білорусі.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в мережі обговорюють цікаву заяву президента Білорусі Олександра Лукашенка, який сказав, що нікому не дозволить принижувати білоруський народ і державу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?