Лукашенко зробив скандальне попередження Зеленському
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко зробив скандальне попередження Зеленському

Лукашенко зробив скандальне попередження Зеленському
Джерело:  online.ua

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко, який самовільно оголосив себе президентом Білорусі і легітимність якого не визнає міжнародне співтовариство, відзначився новим скандальним випадом проти України і українського глави Володимира Зеленського. Він вперше відреагував на рішення української влади не визнавати його президентом. Лукашенко публічно звернувся до Зеленського та в неповажної формі закликав його "побоюватися" втрати свого президентського статусу, так як нібито президент України за короткий час своєї каденції "примудритися обвалити довіру до себе з боку народу". Відео зі скандальним висловлюванням Лукашенка на адресу Зеленського опублікувала його пресслужба, яка назвала президента України "українським артистом", передає ONLINE.UA.

Під час інтерв'ю журналіст запитав білоруського диктатора, як Лукашенко ставиться до президента України Володимира Зеленського, який, за словами журналіста, нібито особисто розпорядився називати того просто Лукашенко, а не президентом Білорусі.

"Володі Зеленському треба самому побоюватися, щоб його не назвав хтось просто Зеленським, а не президентом, тому що все до того йде. З 70% він обвалився недавно до 22-30%. Треба примудритися, щоб за півтора-два роки обвалити довіру до себе з боку народу. Тому грубо скажу: чия б корова мукала, а Зеленського - мовчала ", - заявив Лукашенко.

Важливо відзначити, що насправді Зеленський ніколи не заявляв публічно, що не має наміру називати Лукашенко президентом Білорусі. Про це йшлося на рівні МЗС України, де пояснювали офіційну позицію Києва щодо виборів в Білорусі. Тоді міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відзначав, що після завершення терміну останньої каденції Лукашенко, який завершився 5 листопада 2020 року, офіційний Київ не буде називати його "незаконно обраним", "нелегітимним" і т.п. Оскільки, як перед цим заявляли в МЗС, таємна "інавгурація" Лукашенко не означає його визнання легітимним президентом, то Київ, за совами Кулеби, буде звертатися до того - Олександр Лукашенко.

Тим часом в Білорусі вже четвертий місяць йдуть масштабні протести. Вони почалися 9 серпня після президентських виборів, результати яких не визнали жителі країни і міжнародне співтовариство. Білоруси вимагають скасувати підсумки виборів, на яких, за даними ЦВК, переміг Лукашенко і результати яких не визнав Євросоюз, відправити старе керівництво у відставку і провести нові вибори, а також притягти до відповідальності силовиків за жорстокі розгони мітингів.

Незважаючи на те, що майже весь світ, крім Росії і ще деяких країн, які не визнають легітимність Лукашенко, білоруський диктатор 23 вересня влаштував таємну інавгурацію і оголосив себе президентом Білорусі. Жителі країни обурені тим, що відбувається - вони рішуче налаштовані повалити режим Лукашенка.

Як відомо, в тому, що білоруси нарешті захотіли свободи і демократії, Лукашенко звинувачує Європу. Він переконаний, що протестними акціями "керують ляльководи з-за кордону" і навіть знайшов в цій ситуації "український слід". У зв'язку з цим президент Білорусі звернувся до Путіна з проханням про допомогу. У Кремлі запевнили Лукашенко, що Росія готова надати необхідне сприяння у вирішенні проблем, що виникли на основі принципів Договору про створення Союзної держави, а також в разі необхідності по лінії Організації Договору про колективну безпеку. Російські військові вже перебувають на білоруській території, але поки Путін їх туди відправив нібито для участі у військових навчаннях. Сам Лукашенко при цьому не приховує, що чекає військової допомоги від Росії. Він публічно загрожує всьому світу "реакцією Росії" на нестабільну ситуацію в країні і вимоги про проведення повторних виборів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко пояснив, чому нібито партія Зеленського програла вибори в Україні. Він вважає, що причиною тому стало "втручання" Києва в справи Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?