Лукашенко зважився на радикальні заходи проти білорусів
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко зважився на радикальні заходи проти білорусів

Лукашенко зважився на радикальні заходи проти білорусів
Джерело:  online.ua

У неділю, 1 листопада, в Білорусі проходить масштабний Марш проти терору, на який вийшли десятки тисяч білорусів. Нелегітимний президент Олександру Лукашенко не збирається йти на поступки людям і погоджуватися з їх вимогами. Він за традицією закрив в білоруській столиці центральні станції метро, заблокував інтернет і зігнав у центр Мінська військову техніку, в числі якої броньовані всюдиходи з кулеметами, і силовиків. Останні вже почали розгін протестуючих і затримання незгодних з режимом Лукашенка. При цьому вони стріляють в повітря, щоб не дати білорусам прорвати оточення, виставлене на проїжджій частині проспекту Незалежності. Що відбувається в Мінську 1 листопада, повідомляє ONLINE.UA.

На відео, які з'являються в соцмережах, чутні постріли. Це силовики стріляють перед колоною протестувальників. У міліції Мінська вже підтвердили цей факт, але виправдали силовиків, так як вони нібито стріляли в повітря для припинення порушення закону.

Крім того силовики почали жорсткі затримання білорусів. За даними правозахисного центру "Весна", в ході акції протесту в Мінську затримано 22 особи.

Нагадаємо, масштабні протести в Білорусі тривають вже третій місяць. Вони почалися 9 серпня після президентських виборів, результати яких не визнали жителі країни і міжнародне співтовариство. Білоруси вимагають скасувати підсумки виборів, на яких, за даними ЦВК, переміг Лукашенко і результати яких не визнав Євросоюз, відправити старе керівництво у відставку і провести нові вибори, а також притягти до відповідальності силовиків за жорстокі розгони мітингів.

Незважаючи на те, що майже весь світ, крім Росії і ще деяких країн, які не визнають легітимність Лукашенко, білоруський диктатор 23 вересня влаштував таємну інавгурацію і оголосив себе президентом Білорусі. Жителі країни обурені тим, що відбувається - вони рішуче налаштовані повалити режим Лукашенка.

Головна суперниця білоруського диктатора Світлана Тихановська через те, що Олександр Лукашенко, незаконно оголосив себе президентом Білорусі добровільно не залишив президентський пост і не звільнив всіх політичних бранців, вирішила влаштувати загальнонаціональний страйк з 26 жовтня. Вона закликала всіх білорусів не ходити на роботу і навчання, а замість цього проводить протестні акції проти нелегітимної влади. Вона пообіцяла, що коли "відновить законність в країні", то анулює білорусам всі штрафи за несплату комуналки, все судимості і адміністративні штрафи, які ставив режим Лукашенка. Також Тихановська запевнила, що відновить на роботі без перерви стажу і вислуги тих, хто був звільнений в ході протестів, а всі, хто утримувався на роботі виплатами за контрактами, отримають фінансові амністії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко раптово злякався пандемії коронавіруса, хоча ще недавно називав вигаданою. Він екстрено вирішив закрити кордон Білорусі, нібито для того щоб зупинити поширення COVID-19. Однак ніхто не сумнівається в тому, що він просто вирішив прикритися епідемією, щоб виправдати своє рішення не пускати в республіку іноземців, в тому числі і українців, так як "боїться" їх участі в масштабних акціях протесту, які проходять в Білорусі вже майже чотири місяці . Важливо відзначити, що під заборону Лукашенко не потрапили росіяни, які слідують в РФ транзитом через Білорусь. Також в'їхати в країну можуть іноземці з дозволом на проживання в Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?