Лукашенко звинуватив НАТО у підготовці до нападу на РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко звинуватив НАТО у підготовці до нападу на РФ

Лукашенко звинуватив НАТО у підготовці до нападу на РФ
Джерело:  online.ua

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко почав звинувачувати країни-члени НАТО у підготовці до нападу на РФ через територію Білорусі та України.

Джерело: Telegram-канал  "Пул первого"

Лукашенко звинувачує НАТО у підготовці до нападу на РФ

Країнами Заходу, за відвертого диригування США, послідовно, методично і навіть всупереч власним національним інтересам, бажанню народів, руйнується система глобальної безпеки…Під виглядом підсилення захисту Європи і різного роду оборонних навчань країнами НАТО формується "броньований кулак", який очевидно створюється не для захисту. Військові це бачать. Більше того, в останній час (і ми це детально обговорювали вчора з президентом РФ) розробляються стратегічні плани нападу на Росію. І головний напрямок удару (історія повторюється) через Україну і через Білорусь, - заявляє Лукашенко.

За його словами, представники НАТО нібито вирішили, що наразі наближується підходящий момент для війни на Сході.

Зауважимо, Білорусь надає свої території і повітряний простір для російських військ і з території Білорусі здійснювалися удари по території України.

Між тим кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін планує проведення зустрічі  з лідерами Ірану та Туреччини Ібрахімом Раїсі та Реджепом Таїпом Ердоганом.

Готується поїздка президента до Тегерана. Там відбудеться зустріч глав держав-гарантів астанінського процесу. Це, як відомо, процес зі сприяння сирійському врегулюванню, - повідомив речник Кремля Дмитро Пєсков.

Володимир Путін та Реджеп Таїп Ердоган (фото - flickr.com)

За його словами, 19 липня також має відбутись двостороння зустріч Путіна та Ердогана.

Водночас Пєсков зазначив, що про можливість поновлення переговорів з Україною зараз не йдеться.

При цьому керівник Міноборони Туреччини Хулусі Акар анонсув проведення 13 липня переговорів щодо безпечного вивезення українського зерна.

За його словами, дипломатична діяльність і директиви президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана щодо врегулювання "продовольчої кризи" отримали позитивний розвиток.

Завтра зерно, яке очікує в українських портах Стамбула, буде благополучно відправлено на міжнародні ринки морським шляхом. Переговори проведуть військові делегації Міністерств оборони Туреччини, РФ і України і делегація ООН, - зазначив Акар.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?