Лукашенко звинуватив Україну в "додатковій загрозі" для Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко звинуватив Україну в "додатковій загрозі" для Білорусі

Лукашенко звинуватив Україну в "додатковій загрозі" для Білорусі
Джерело:  online.ua

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко, який у спробах зберегти свою владу над республікою зіпсував відносини з усіма сусідами, назвав Україну “додатковою загрозою” для його держави.

Джерело: БЕЛТА

За словами самопроголошеного президента, українська влада наразі нібито свідомо веде політику конфронтації. Таким чином він прокоментував ситуацію під час наразі щодо проблем на кордоні.

Лукашенко зазначив, що на нараду скликали керівників майже всіх силових структур для обговорення поточної ситуації на кордоні.

“У цьому контексті дуже важливо почути вашу точку зору з позиції братської нам України. Народ близький, народ рідної, але керівництво України, проводячи антинародний курс там, взяло орієнтацію конфронтації. Ми не говоримо, куди вони там - на Захід, на Схід йдуть, на Південь - неважливо. Це їхня справа визначатися. Але в основі їх політики лежить конфронтація. І для нас це додаткова загроза, яких ми не мали раніше”, - наголосив Лукашенко.

Водночас він не уточнив, про яку саме загрозу йдеться.

Лукашенко та Україна

Нещодавно у Києві було знайдено повішеним очільника Білоруського дому в Україні Віталія Шишова.

Представники української поліції кажуть, що розпочали кримінальне провадження за статтею “умисне вбивство” (як завжди буває у відповідних випадках) та перевіряють навіть версію про імітацію самогубства.

Тим часом у Євросоюзі виступили з нищівними звинуваченнями саме проти режиму Лукашенка в Білорусі.

“Ще один нічний жах. Ніхто не може почуватися у безпеці, Лукашенко вбиває власних громадян. Цього разу — в Україні", — прокоментувала вбивство активіста німецька депутатка від "Зелених" Віола фон Крамон.

Також аналогічним чином ці трагічні новини сприйняли у Литві.

“Убивство громадянина Білорусі Віталія Шишова, керівника ГО "Білоруський дім" в Україні — це ще один акт міжнародного тероризму з боку режиму Лукашенка”, - цитують медіа євродепутата Петраса Аустревічюса.

Своєю чергою Брюссель звернувся до України із закликом про проведення повноцінного й відкритого розслідування через загибель білоруса.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?