Луценко після зустрічі з європейцями пригрозив повним фіаско: у нас 2-3 місяці
Категорія
Політика
Дата публікації

Луценко після зустрічі з європейцями пригрозив повним фіаско: у нас 2-3 місяці

Луценко після зустрічі з європейцями пригрозив повним фіаско: у нас 2-3 місяці

Лідер парламентської фракції Блоку Петра Порошенка Юрій Луценко провів закриті зустрічі з керівництвом Європарламенту та Єврокомісії.
Як повідомляє ONLINE.UA, своїми враженнями і висновками від цих зустрічей депутат поділився у своєму Facebook.
«Закриті зустрічі з керівництвом Європарламенту та Єврокомісії були дуже відвертими. Європа в шоці від мільйона сирійських біженців, а тому говорити про безвіз (безвізовий режим з Україною - Ред.) в таких умовах - непопулярно», - підкреслив він.
Також депутат зазначив, що голландські політики вимагають зупинити всі процедури (із впровадження асоціації України з ЄС) до завершення референдуму щодо безвізового режиму для України.
Крім того, Луценко підкреслив, що «європейський бізнес втомився від санкцій проти Росії, і в умовах економічного спаду підтримує запущене Путіним гасло "Санкції б'ють не по Путіну, а по простих людях".
Окремо депутат нагадав, що «корупція й олігархія в Україні не подолані».
За його словами, «неможливо домовлятися про стратегію з країною, де Кабмін втратив підтримку парламентської більшості».
Ще одним висновком від зустрічей стала необхідність скасувати звуження кількості осіб, які підпадають під контроль в законі про електронне декларування, а також необхідно дореформувати антикорупційний комітет.
«Висновок: ми маємо два тижні для формування нової коаліції, нового технократичного Кабміну, голосування за поправку в законі. У наступні 2-3 місяці Кабмін повинен усунути всіх партійних та олігархічних ставлеників з найбільших державних монополій, покінчити зі смотрящими на митниці і зробити інші видимі антикорупційні кроки», - підкреслив Луценко.
На завершення депутат підкреслив: «Інакше - фіаско, Брюссель сльозам не вірить».
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше спікер парламенту Володимир Гройсман заявляв про  готовність Ради сформувати нову коаліцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?