Луценко поставив крапку в питанні про видачу Саакашвілі
Категорія
Політика
Дата публікації

Луценко поставив крапку в питанні про видачу Саакашвілі

Луценко поставив крапку в питанні про видачу Саакашвілі
Джерело:  interfax.com.ua

Україна не видаватиме  екс-губернатора Одещини та колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі  на запит грузинської сторони, оскільки колишній чиновник є українським громадянином.
Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає ONLINE.UA з посиланням на  Інтерфакс-Україна.
"Це неправда. Україна своїх громадян не видає", - підкреслив він, коментуючи чутки про можливу видачу Саакашвілі.
Як відомо, раніше в ЗМІ з'явилися повідомлення, нібито з джерел в Адміністрації президента про те, що Україна може видати Саакашвілі в Грузії, в якій проти екс-президента цієї країни відкрито кримінальну справу.
Повідомлялося, нібито одеського екс-губернатора планують позбавити громадянства і видати в Грузію.
Читайте також: Саакашвілі наблизив перевибори, а у Порошенка є запасний варіант - політолог
Інше джерело в Адміністрації українського президента стверджував, що Саакашвілі і Порошенко уклали домовленість про "ненапад" до виборів у Грузії.
Тим часом, в Кримінальному кодексі України передбачається, що українські громадяни і особи без громадянства, які постійно проживають в Україні, які вчинили злочин поза межами України, не можуть бути видані іноземній державі для притягнення до кримінальної відповідальності і передачі до суду.
Нагадаємо, раніше  в інтерв'ю ONLINE.UA історик і політолог Олена Галкіна пояснила, навіщо Саакашвілі звинуватив Порошенка в зраді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?