Луценко розповів про шокуючий лист із Росії: опубліковані документи
Категорія
Події
Дата публікації

Луценко розповів про шокуючий лист із Росії: опубліковані документи

Луценко розповів про шокуючий лист із Росії: опубліковані документи

Співробітник Генеральної прокуратури України отримав повідомлення з Росії, в якому стверджується, що адміністрація президента РФ і Рада Федерації не отримували  листи екс-президента-втікача Віктора Януковича з проханням ввести російські війська в Україну.
Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
"Прийшов лист від Генпрокуратури РФ. Пишуть, що ні Адміністрація президента, ні Рада Федерації РФ не отримували ніякого листа Януковича про використання військ РФ на території України", — повідомив він.
Також Луценко додав, що "нібито жоден лист не використовувалося при прийнятті відповідного рішення владними органами РФ".
Читайте також: Рада наблизила суд над Януковичем і його подільниками
Генпрокурор зазначив, що твердження російської Генпрокуратури суперечить як виступів представника Росії в ООН Віталія Чуркіна, так і інтерв'ю самого Януковича, який підтверджував, що писав листа.
"Що робити з виступом на Раді Федерації р. Клишаса, який говорить про листі Януковича Раді Федерації? Що, зрештою, робити з відео зустрічі президента РФ Путіна з пресою в Ново-Огарьово?" - дивується він.
Також Луценко нагадав, що "під час зазначеного інтерв'ю Путін давав відповідь на запитання щодо того, що може служити приводом для використання військ РФ на території України, неодноразово зазначав, що у нього є "пряме звернення чинного законодавства та легітимного президента України Януковича про використання Збройних сил для захисту життя, свободи і здоров'я громадян України".
"У подальшому, В ході інтерв'ю Путін повторно підкреслив наявність зазначеного офіційного звернення Януковича", - написав Луценко.
При цьому генпрокурор висловив надію на те, що вдасться встановити істину в суді.


Як повідомляв ONLINE.UA  раніше Юрій Луценко заявив, що Генпрокуратура всерйоз береться за кількох народних депутатів.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?