Луценко зробив гучну заяву про Кучму і пригрозив приїхати до Криму: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Луценко зробив гучну заяву про Кучму і пригрозив приїхати до Криму: опубліковано відео

Луценко зробив гучну заяву про Кучму і пригрозив приїхати до Криму: опубліковано відео
Джерело:  ТСН

Генеральний прокурор Юрій Луценко

 підписав рішення про передачу справи, в якій фігурує в тому числі колишній президент України Леонід Кучма, в Національне антикорупційне бюро.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

ТСН

.


"Те, що він робить зараз (в Мінську), заслуговує на повагу. Прощення не дає ніхто, крім Господа Бога. В даному випадку ніхто не заперечує, що він може відповідати за свої дії або бездіяльність... Так що в нашій країні недоторканних немає. У нашій країні всі рівні перед законом ", - заявив Луценко в ефірі ток-шоу "Право на владу", не уточнюючи суть справи.


Він розповів, що близько 730 посадових осіб, очевидно, скоїли державну зраду.


"Я говорю про так званих "прокурорів" Криму в складі Росії, про депутатів, які голосували за відторгнення Криму. Сьогодні закон про призначення Луценко, який так багато критикували, дає можливість залучати цих людей до заочного засудження", - підкреслив генпрокурор.


Також генпрокурор розповів деталі процедури заочного засудження.


"Процедура цього осуду - публікація повідомлення двічі поспіль, повісток, де просять дати свідчення. Потім їх запрошують через певні судові процедури. Далі справа може бути подана до суду", - розповів він.


Луценко додав, що суд визначить міру покарання підозрюваним в державній зраді у серпні-вересні.


"У мене в руках "Урядовий кур'єр"за 3 червня, де вже за тиждень роботи нового закону близько 730 прізвищ тих, хто підозрюється в державній зраді: "прокурори", "депутати", "судді", які сьогодні служать окупаційній влади. Приблизно в серпні-вересні суд визначить міру покарання. Закон визначає її - до 12 років з конфіскацією всього майна. Думаю, навіть заочне засудження з конфіскацією майна з неможливістю пересуватися ніде крім озера Байкал і по "інших принадах матінки Росії", буде першим кроком до відновлення справедливості", - зазначив Луценко.


Генпрокурор повідомив, що глава окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов запрошував його приїхати на допит.
"Мені сьогодні передавав один бандюк з Криму на прізвище Аксьонов, на прізвисько "Гоблін", запрошував мене на допит до Криму. Обов'язково приїду до Криму, разом з українською армією", - підкреслив Луценко.



Раніше повідомлялося, що  після гучних викриттів на адресу Олександра Єфремова, екс-нардеп від Партії регіонів Володимир Ландик з'явився в Генеральну прокуратуру України для надання свідчень.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?