Луценко зробив гучну заяву про новий злочин Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

Луценко зробив гучну заяву про новий злочин Януковича

Луценко зробив гучну заяву про новий злочин Януковича

Генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що ГПУ підготувала підозру втікачеві-екс-президенту Віктору Януковичу в організації ним викрадення архієпископа Олександра Драбинка, помічника настоятеля Української православної церкви Московського патріархату Володимира Сабодана, з метою тиску через нього на митрополита, щоб той відрікся від своїх повноважень.
Про це глава ГПУ сказав на засіданні регламентного комітету Верховної Ради, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
За даними слідства, Янукович у 2013 році з метою узурпації влади вирішив створити організовану групу, яка за допомогою протиправних дій змусила б митрополита Володимира добровільно відмовитися від виконання своїх обов'язків. Янукович хотів призначити намісником УПЦ МП більш лояльну до чинної влади людину.
Читайте також: У Росії прийняли несподіване рішення щодо Януковича
Відповідальним, як зазначає слідство, за вирішення цих питань було визначено депутата Вадима Новинського. Надалі за дорученням тодішнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка керівництво ГУ МВС України в місті Києві почало збирати компрометуючі матеріали на осіб з найближчого оточення Сабодана з метою тиску на нього, а пізніше були викрадені дві черниці і безпосередньо сам Драбинко, якого довгий час утримували в різних місцях Києва і Київської області під охороною співробітників МВС.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Луценко направив до Верховної Ради подання на надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності олігарха і народного депутата від Опозиційного блоку Вадима Новинського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?