Луцьк підтримав демарш проти адміністрації Зеленського - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Луцьк підтримав демарш проти адміністрації Зеленського - що відбувається

Луцьк підтримав демарш проти адміністрації Зеленського - що відбувається
Джерело:  online.ua

Луцька влада зважилася на гучний демарш проти офіційного Києва. Міська рада відмовилася вводити жорсткий карантин відповідно до рішення державної комісії з питань ТЕБ і НС. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт установи.

Згідно з оприлюдненими даними, місцеві депутати підтримали проєкт рішення "Про звернення до Президента України, Верховної ради України стосовно скасування безпідставно запровадженого "червоного" рівня епідемічної небезпеки в місті Луцьку".

Посадовці наголосили, карантин посилювати мають виключно місцеві органи влади.

"Луцьк потрапив у так звану "червону" зону. Згідно з новими правилами, в місті мають зупинити громадський транспорт, закрити ТРЦ, кафе і ресторани, а також заборонити відвідування навчальних закладів. Щоправда, у Луцьку загальна кількість хворих на COVID-19 за весь період є меншою, ніж в інших містах України, але чомусь саме Луцьк віднесли до так званої "червоної зони", - пояснили в міськраді.

Наголошується, що рішення Ради й державної комісії порушує Конституцію та закон "Про захист населення від інфекційних хвороб". На засіданні найшло підтримку рішення про фактичне невизнання "червоної зони" в місті.

"Виконавчим органам міської ради, комунальним підприємствам, установам, організаціям доручено забезпечити належне функціонування закладів дошкільної освіти, громадського транспорту та життєдіяльність Луцької міської територіальної громади та Прилуцького старостинського округу", - додали у відомстві.

Також підприємці можуть отримати юридичну підтримку місцевої влади у разі складання протоколу проти їх закладів.

Як повідомляв ONLINE.UA, мер Тернополя Сергій Надал публічно розкритикував дії команди президента країни Володимира Зеленського. Він вимагає, щоб очільник Міністерства інфраструктури Владислав Криклій не зупиняв залізничне сполучення з Тернополем, а регіональна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій – не зупиняв автобусне сполучення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?