Ляшко назвав умови для бустерної вакцинації в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Ляшко назвав умови для бустерної вакцинації в Україні

Ляшко назвав умови для бустерної вакцинації в Україні
Джерело:  online.ua

Міністерство хорони здоров'я планує провести в Україні бустерну вакцинацію громадян проти коронавірусу, проте для цього є низка передумов. Яких саме, розповів глава МОЗ Віктор Ляшко журналістам у кулуарах Верховної Ради у п’ятницю, 5 листопада.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами міністра, третю дозу вакцини українцям почнуть вводити після того, як буде щеплено половину населення країни.

Щойно перетнемо позначку в 50% вакцинованого населення в Україні, ми повернемося до питання бустерної дози, або повторної, дворазової вакцинації проти коронавірусної хвороби", - пояснив Ляшко.

Проте, за його словам, наразі лише у Києві вдалося провакцинувати принаймні однією дозою 55% мешканців, чого не скажеш про решту регіонів України.
До прикладу, у Полтавській, Київській та Дніпропетровській областях ін’єкції із вакциною отримали лишень понад 40% громадян.

Щеплення серед урядовців

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час "Години запитань до уряду" у парламенті запевнив, що всі вакцини, які є в Україні - надійні та безпечні.

А коли його спитали, чи сам він пройшов імунізацію, прем'єр відповів, що вже отримав навіть два щеплення.

Я вакцинувався у червні цьогоріч у межах вакцинації організованих колективів разом із працівниками Кабінету Міністрів і Секретаріату Кабінету Міністрів. Маю внутрішній та міжнародний сертифікати. Моя родина також щеплена — різними вакцинами", - розповів Шмигаль.

На його думку, решті співвітчизників, із нардепам включно, варто наслідувати його приклад задля захисту від ковіду.
За інформацією, яку оприлюднив Шмигаль раніше, у регіонах України у наявності є 9 мільйонів доз вакцини. Глава уряду пообіцяв, що до кінця року до України привезуть ще майже 19 мільйонів доз.

Для кого в Україні вакцинація проти коронавірусу є обов'язковою

Додамо, що Кабмін своєю постановою наказав відсторонювати від роботи держслужбовців, освітян та працівників інших категорій за відмову вакцинуватися. Нещеплених представників цих професій не пустять до трудової діяльності з 8 листопада і заробітну платню при цьому не збережуть.

Зокрема, обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники:

  • центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;

  • місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;

  • закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Співробітники, щеплені однією дозою, зможуть зберегти свої робочі місця.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?