Ляшко невідкладно вирушив на Івано-Франківщину через катастрофічну ситуацію з COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

Ляшко невідкладно вирушив на Івано-Франківщину через катастрофічну ситуацію з COVID-19

Ляшко невідкладно вирушив на Івано-Франківщину через катастрофічну ситуацію з COVID-19
Джерело:  online.ua

На загострення епідемічної ситуації в Івано-Франківській області, пов’язаної зі зростанням випадків COVID-19, відреагували на найвищому рівні. До регіону спрямували головного санітарного лікаря Віктора Ляшка здаля вивчення ситуації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

На Банковій відбулася у вівторок, 16 лютого, традиційна нарада за участі президента Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. За словами останнього, кількість активних хворих в Україні наразі 129 тисяч, а от Івано-Франківщина отримала найгірші показники з цього приводу.

“В Івано-Франківській області – один з найбільших рівнів захворюваності на 100 тисяч населення і другий найбільший рівень за кількістю зайнятих ліжок – у середньому 73%. За минулу добу захворіла 621 особа. При цьому в області 9339 активних хворих, що більше, ніж у місті Києві”, - наголосив Шмигаль.

Ввечері 16 лютого посадовці та експерти регіону проведуть засідання на рівні ТЕБ і НС. Одночасно із цим до місця подій прибуде Віктор Ляшко.

“Треба ретельно розібратися в ситуації, оскільки через сніг доправлення пацієнтів швидкими в інші області, де є вільні місця, надто ускладнене, треба розглянути варіант розгортання додаткових ліжок в області. Пам’ятайте, що насамперед важливі життя пацієнтів”, - резюмував Зеленський.

Станом на ранок 16 лютого в Україні зареєстрували 3 143 нових діагнозів коронавірусу. Загальний показник від початку пандемії вже сягнув 1 276 618.

Вакцину Україна досі не отримала, це питання також торкнулися під час нараді. Очільник МОЗ Максим Степанов запевнив, що веде переговори з кількома джерелами.

Як повідомляв ONLINE.UA, експерти Національної академії наук звернули увагу на зміну динаміки поширення коронавірусу COVID-19 по Україні. Вони наголосили, що модель сьогоденної епідемічної ситуації можна порівняти з ситуацією в інших країнах по сусідству. За оприлюдненими даними, динаміка порівняна зі статистикою Польщі та Румунії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?