Ляшко розповів, що робитимуть з вакцинами, в яких закінчується термін придатності
Категорія
Україна
Дата публікації

Ляшко розповів, що робитимуть з вакцинами, в яких закінчується термін придатності

Ляшко розповів, що робитимуть з вакцинами, в яких закінчується термін придатності
Джерело:  online.ua

Глава Міністерства охорони здоров'я України Віктор Ляшко заявив, що Україні доведеться поділитися вакцинами від COVID-19, термін придатності яких спливає, з іншими країнами. Міністр зазначив, що МОЗ буде робити все можливе, щоб вакцини не були утилізовані.

Джерело: “24 канал”.

МОЗ планує щеплення таким чином, щоб використати всі дози наявної вакцини, розповів Ляшко.

Однак, якщо термін дії деяких партій вакцини все ж закінчиться, такі вакцини будуть вилучені з обігу та утилізовані. Міністр запевнив, що відомство буде робити все можливе, щоб вакцини використали в Україні.

"Якщо ми бачитимемо, що не встигаємо використати, то будемо говорити з нашими міжнародними партнерами про те, щоб поділитися і вакцина була використана там, де може бути використана", - зазначив Ляшко.

Нагадаємо, у Київській школі економіки (KSE) прогнозують, що за поточних темпів вакцинації проти COVID-19 в Україні можуть бути не використані всі дози вакцини AstraZeneka до кінця терміну їхньої придатності. Зокрема, наразі залишаються близько 3 млн доз вакцини AstraZeneca з терміном придатності до кінця жовтня та кінця листопада 2021 року.

Вакцинація в Україні

Вчора, 15 вересня, в Україні було вакциновано проти COVID-19118 786 людей. Одну дозу отримали 68 806 осіб, повністю імунізовані - 49 980 осіб.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 6 097 685 українців, з них отримали одну дозу – 6 097 683 людини, повністю імунізовані та отримали дві дози – 5 009 066 людей. Загалом в Україні проведено 11 106 749 щеплень.

Тим часом кількість нових випадків коронавірусної хвороби за добу майже досягла 6 тисяч. Так, 5 744 нові випадки COVID-19 зафіксовано в Україні 16 вересня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?