Людей було знищено: Зеленський виступив з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Людей було знищено: Зеленський виступив з гучною заявою

Людей було знищено: Зеленський виступив з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив про неприпустимість визнання Голодомору 1932-1933 років як соціальної чи економічної трагедії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю The Times of Israel.

За його словами, це - геноцид українського народу.

"Багатьох людей було знищено. У них відібрали багато - їхні будинки, землю, худобу, все у них забрали. І якщо вони не надавали своїх активів, то були вбиті. Вони були розстріляні. Мільйони людей загинули. Багато країн визнали, що Голодомор - це геноцид. І я знаю, що Ізраїль розуміє це і розуміє, що Україна визнала голокост геноцидом. Для України це не соціальна чи економічна трагедія. Це геноцид. Мільйони українців були знищені", - зазначив Зеленський.

Державний лідер сподівається, що у майбутньому ще більше країн розділять визнання Голодомору як фактичного знищення українців. Історія створювалася у майбутньому не за допомогою фактів, а завдяки приховуванню їх з боку радянської влади.

"Ви знаєте, сьогодні у нас усе ще немає статистики, яка свідчила б, скільки євреїв загинуло (за часів СРСР - ONLINE.UA) і що саме з ними сталося - скільки з них було убито, скільки з них було вивезено, заслано. Скільки з них стали дисидентами... Візьмемо випадок з Андрієм Сахаровим, який зумів розповісти свою історію світу. Але скільком євреям це не вдалося? У нас немає цієї історії", - додав президент.

Як повідомляв ONLINE.UA, у листопаді 2019 року Зеленський заявив, що українці здатні забути усі негоди, але не поступляться пам'яттю про Голодомор, у якому винен сталінський тоталітаризм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?