Людей на полі бою не залишаємо, це закон - український розвідник про війну на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Людей на полі бою не залишаємо, це закон - український розвідник про війну на Донбасі

Людей на полі бою не залишаємо, це закон - український розвідник про війну на Донбасі
Джерело:  online.ua

Інструктор-волонтер, який раніше служив розвідником в зоні АТО, Олег Бондаренко з позивним Птах пояснив, що відпрацьовує з українськими військовослужбовцями евакуацію поранених бійців з поля бою, оскільки українці своїх не кидають.


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Безумовно, є люди, що в сто раз більше мене знають, ті, хто все життя цьому присвятив, - прокоментував свою роботу в якості інструктора Бондаренко. - Але я свого часу теж трошки пройшов, трошки знаю. І, напевно, буде неправильно, якщо я буду тримати ці знання при собі... Все ті тонкощі, які потрібні будь-якому військовому, який йде своїми ногами і при цьому приймає бій".


Читайте також: Задрипаного Моторолу зробили героєм, а у нас що? - український розвідник


На думку Птаха, повернутися додому живим - головне завдання воюючого бійця. "Ось сьогодні я на полігоні хлопцям говорив: пацани, навіть якщо є сумніви, чи живий поранений в бою товариш, ви повинні винести його з поля бою. Навіть якщо він вже 200-й. Не залишати - це закон. Це не "розвідка своїх не кидає" - це свої своїх не кидають. Тобто, ви - не кидаєте, йдете за ним, витягуєте, повзете. Так, ви можете бути теж поранені, все може трапитися - але ви не повинні кидати своїх", - розповів він.


"Тому що є поняття відповідальності, порядності, плеча. І є батьки, які будуть чекати звістки, що з їхнім сином або з чоловіком, або з татом. Тому ви повинні це вміти. Вміти вижити самі, надати необхідну допомогу тому, хто в ній потребує, прикрити відхід і вийти. Дасть Бог - успішно", - резюмував волонтер.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Якщо в полон на Донбасі потрапляють снайпери або десантники, їх знищують на місці - український розвідник.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?